Legal marketing – o buna oportunitate pentru cercetarea facuta de Chambers and Partners in Romania

Pentru Chambers and Partners parteneriatul cu Legal Marketing este o buna oportunitate in extinderea procesului de cercetare destinat ghidului Chambers si o cale prin care poate fi inteleasa piata din Romania cu toate provocarile sale, potrivit Georgiei Brooks, fost director pentru Europa al publicatiei britanice. Legal Marketing a inmanat anul trecut premiul Romania Law Firm of the Year firmei Peli Filip.

Anul acesta, pentru evenimentul care va avea loc la Londra, in data de 22 aprilie, in locatia Grosvenor House Hotel, au fost nominalizate de prestigioasa publicatie cinci firme de avocatura romanesti: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Peli Filip, Popovici Nitu Stoica & Asociatii, Schoenherr si Asociatii SCA, Tuca Zbarcea & Asociatii.

Romania a intrat pentru prima oara in clubul select prin castigarea, in 2009, de catre Nestor Nestor Diculescu Kingston a premiului cel ravnit, garantie a calitatii, tenacitatii si expertizei in avocatura de business.

Chambers and Partners, cu sediul la Londra, este publicatia-fanion care indica si premiaza competenta in domeniul pietei de legal europene. Chambers and Partners ofera in fiecare an premiul pentru cea mai buna firma de avocatura din Europa Centrala si de Est si – in urma unei selectii soldate cu o lista scurta de cinci firme, a carei componenta a fost data deja publicitatii –  desemneaza cea mai buna firma de avocatura din Romania. Pentru a intocmi lista scurta a celor mai bune case de avocatura din statele europene, analistii Chambers and Partners iau in considerare activitatile pe care firmele analizate le-au inregistrat in ultimul an de activitate. Asta prespune analiza celor mai importante succese, cresterea strategica (ultimele angajari si promovarile ce au avut loc in cadrul firmei), precum si identificarea unor parteneriate speciale pentru piata juridica. Insa factorul cel mai important, chiar decisiv – dupa cum il numeste Georgia Brooks – “este reprezentat de feedbackul calitativ si cantitativ din partea clientilor firmelor”. Pe o piata asa mare, asa cum este Romania, asta presupune foarte multe ore de lucru pentru cercetare si selectie. 

Despre Peli Filip, castigatoarea de anul trecut, fostul director pentru Europa al titratei publicatii spune ca a fost recompensata pentru faptul ca “a inregistrat o dezvoltare semnificativa a portofoliului sau in arii cheie de practica, inclusiv drept corporatist/fuziuni si achizitii, proiecte, finante, dreptul muncii si litigii”, ceea ce “demonstreaza crestere rapida si consolidarea unei pozitii in topul clasamentului celor mai bune case de avocatura din Romania”. In evaluarea firmei, un rol esential l-au avut, cum altfel, clientii. Care au oferit feedback-uri detaliate, laudand activitatea firmei si serviciile de care au beneficiat angajand PeliFilip. Avocatii din aceasta firma au fost descrisi ca fiind “dinamici, proactivi, responsabili si buni cunoscatori ai pietei locale”. Recomandarile cele mai bune au fost legate de activitatea exceptionala a firmei in domeniul energetic. Iata, asadar, cateva dintre coordonatele care fac posibilia situarea pe un loc castigator.

In 2010 si in 2014 premiul a fost castigat de Tuca Zbarcea & Asociatii pentru ca in 2011 acesta sa fie dobandit de Musat si Asociatii iar in 2012 si 2013 trofeul s-a intors la firma care l-a dobandit in 2009, adica Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

dora.vulcan@lhm.ro