Lavinia Tec, în dialog cu Floretin Țuca, în ediția cu numărul 45 #PeDreptCuvânt: „Trebuie să avem curajul să ne plasăm de partea binelui și a adevărului”

Doctor în drept, conferențiar universitar în cadrul Facultății de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara, avocat în Baroul Timiș și arbitru în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara, Lavinia Tec discută alături de Florentin Țuca despre confuziile societății moderne. Cu o claritate aparte, invitata lui Florentin evidențiază principalul risc al momentului: „Joaca de-a Dumnezeu este, pentru omenire, riscul major al momentului.”

În dialogul nostru, Lavinia a vorbit despre criza medicală care ne-a condus (mai repede) la criza drepturilor și libertăților de azi, despre starea libertății de expresie în mediul academic de la noi., dar mai ales despre avansul inteligenței artificiale și pericolele unei lumi în care omul nou își propune să divorțeze de natural și chiar să se joace de-a Dumnezeu.

Lavinia oferă câteva repere fundamentale de drept și bioetică (etica biomedicală), și argumentează că „există un dispreț față de tot ce este natural, așa cum l-a lăsat Dumnezeu. Și rezultatul s-ar putea să fie desființarea omului”. Din fericire, tot ea oferă câteva motive de optimism.

YouTube player