Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România

Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024                                                           

COMUNICAT DE PRESĂ

Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a primit Premiul Casa de Avocatură a Anului în România, în cadrul galei IFLR Europe Awards 2024 organizată în această săptămână, la Londra.

Premiile au fost acordate independent de către echipa editorială IFLR, care a avut în vedere exclusiv criteriul inovației juridice în tranzacțiile transfrontaliere încheiate în cursul anului calendaristic 2023.

Anul trecut, echipa Clifford Chance Badea a fost implicată în majoritatea tranzacțiilor importante din România, finalizând cu succes tranzacții cu acțiuni în valoare de peste 5 miliarde Euro și proiecte de finanțare de peste 12 miliarde Euro.

Printre tranzacțiile de referință s-au numărat listarea istorică a Hidroelectrica, vânzarea Enel România, vânzarea First Bank, implementarea programelor de eurobonduri ale CEC Bank, Banca Transilvania și Unicredit Bank, precum și delistarea certificatelor globale de depozit (GDR-uri) ale OMV Petrom de la Londra. Pe parcursul anului, casa de avocatură și-a consolidat expertiza vastă în industrii de importanță strategică, cu accent pe sectorul financiar-bancar, fonduri de investiții și infrastructură, și industria energiei (regenerabilă și convențională). Totodată, practica de litigii a Clifford Chance Badea și-a consolidat portofoliul cu soluții favorabile într-un număr semnificativ de litigii comerciale și de dreptul concurenței pentru investitori de top, din diverse industrii.

Daniel Badea, Managing Partner Clifford Chance Badea, spune: „Recunoașterea IFLR confirmă poziția noastră de lider în industrie și excelența serviciile noastre juridice. În contextul în care România se află în centrul unor oportunități de creștere fără precedent, care ne pot transforma într-un jucător strategic pe plan regional, Clifford Chance Badea asistă clienți globali de calibru care recunosc potențialul României, și susține, în același timp, capitalul românesc și un număr tot mai mare de antreprenori de succes care pot genera valoare economică și tranzacțională semnificativă în viitorul apropiat, atât pe plan local, dar și regional”.

În discursul său de pe scena IFLR, Mădălina-Rachieru Postolache, Partener, a spus: „Clifford Chance este o firmă globală de avocatură complet integrată, iar excelența noastră la nivel internațional este dată de excelența fiecărui birou individual, puse laolaltă. Acesta este al 6-lea premiu IFLR național pe care Clifford Chance îl câștigă pentru România și este o onoare să îl accept în numele echipei noastre talentate de la București”.

În cadrul IFLR Europe Awards 2024, Clifford Chance a fost desemnată Firma internațională de avocatură a anului și a primit 12 premii:

 • Casa Națională de Avocatură a Anului în România și Franța;
 • Tranzacția anului: Securitisation and Structured Finance (Enpal solar loan securitisation);                            
 • Echipa anului: Debt and equity-linked – toate birourile din Europa;  
 • Echipa anului: Financial services regulatory – toate birourile din Europa;        
 • Tranzacția anului: Debt and Equity linked – Metro Bank;       
 • Tranzacția anului: High yield Eroski;
 • Tranzacția anului: Restructuring – Vroon; 
 • Echipa anului: Private Equity – toate birourile din Europa;      
 • Tranzacția anului: Loan – finanțarea 3i/Action Group;  
 • Tranzacția anului: Private Equity – BlackRock LTPC – Creed exit;
 • Premiu Individual: Rising Stars – international practice: Shimin Lee

Clifford Chance este prezentă în România din 2006 și operează în prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din București se implică în mod constant în tranzacții complexe de împrumuturi sindicalizate, finanțări, restructurări, emisiuni de eurobonduri și de acțiuni pe piețe internaționale de capital, instrumente financiare derivate, achiziții de companii de către investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructură și autostrăzi, investiții imobiliare, precum și litigii și arbitraje interne și internaționale.