Judecatoria Piatra Neamt are un sediu nou

Noul sediu al Judecatoriei Piatra-Neamt, instanta condusa de presedintele Melania Carmen Isopescu, a fost inaugurat recent, la eveniment participand si ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

2_1906 2

In urma cu aproximativ un an am vizitat instantele din Piatra Neamt, iar conditiile in care Judecatoria isi desfasura activitatea erau absolut improprii. Ma bucur ca am reusit sa identificam un sediu potrivit pentru judecatorie, sa il dotam si sa mutam aceasta instanta intr-un imobil nou care sa ofere conditii normale pentru magistrati si justitiabili, dupa ce, nu cu mult timp in urma, si Tribunalul Neamt a fost mutat intr-un sediu modern. In perspectiva, ambele instante vor functiona in noul Palat de Justitie, lucrare care va fi finalizata prin Programul National de Investitii demarat impreuna cu Ministerul Dezvoltarii. Chiar daca presupune un efort bugetar considerabil, vom finaliza aceasta lucrare astfel incat sa oferim, asa cum am promis, justitiei si justitiabililor conditii civilizate care sa conduca si la reducerea termenelor de judecata„, a declarat ministrul justitiei.

In acelasi timp, ministrul justitiei a avut intalniri cu conducerile instantelor, judecatorii, grefierii si personalul instantelor din Buzau, Roman, Piatra Neamt si Bacau.

Una din temele abordate in toate intalnirile de la cele patru instante a fost cea legata de intrarea in vigoare a anumitor prevederi din codul civil a caror aplicare a fost prorogata pana la inceputul anului 2016 si a pregatirilor necesare in vederea aplicarii acestora fara sincope.