Wolf Theiss, in dizolvarea joint venture-ului Lukerg Renew

Firma de avocatura Wolf Theiss a acordat consultanta companiei italiene ERG Renew si celei rusesti Lukoil Econergo in dizolvarea joint venture-ului Lukerg Renew, creat de cele doua societati in 2011 in ideea de a investi in sectorul energiei eoliene din Romania si Bulgaria. Anterior, Wolf Theiss asistase juridic Lukerg Renew in achizitionarea, dezvoltarea si finantarea centralelor sale eoliene din cele doua tari, cu o capacitate totala instalata de 208 megawati, informeaza portalul juridic CEE Legal Matters.

Cei doi actionari, ERG Renew si Lukoil Econergo, au semnat, recent, un acord prin care au convenit sa dizolve joint venture-ul si sa imparta activele acestuia. In urma acordului comun, societatea italiana ERG Renew va primi parcurile eoliene Tcherga (40 MW) si Hrabrovo (14 MW) din Bulgaria, precum si parcul eolian Gebeleisis din Romania (70 MW), in timp ce Lukoil va pastra doar proprietatea asupra parcului Topolog (84 MW).

Tranzactia, una transfrontaliera si prin care societatea Lukerg Renew este evaluata la aproximativ 27 milioane de euro, a fost semnata la 25 iunie 2015, finalizarea sa fiind prevazuta pentru finele acestui an.

Vedem aceasta tranzactie in mod favorabil deoarece ne va permite sa ne extindem prezenta pe piata energiei eoliene din Europa de Est cu active de calitate”, a declarat directorul general de la ERG Group, Luca Bettonte.

Separarea celor doua societati a fost asistata de mai multe echipe multijurisdictionale ale firmei de avocatura Wolf Theiss.

Astfel, ERG Renew a beneficiat de consultanta oferita de o echipa formata din Richard Clegg, Eva Fischer si Ileana Glodeanu, Parteneri, Christian Hammerl, Of Counsel, Jasmina Uzova si Claudia Chiper, Senior Associates, Mircea Ciocirlea si Tudor Botea, Associates. Lucia Monti a fost avocatul in-house al ERG Renew desemnat sa participe la aceasta tranzactie.

Lukoil Econergo a fost reprezentata de catre Christian Hoenig, Partener, Doris Buxbaum, Radu Simion si Rebeka Kleytman, Senior Associates, Diana Stetiu si Gergina Kyoseva, Associates. Avocatul in-house al Lukoil Ecoenergo, responsabil pentru aceasta tranzactie, a fost Robert Gulla.

Intr-o declaratie comuna, Partenerii Wolf Theiss, Richard Clegg si Christian Hoenig, au precizat: “Dupa ce am asistat dezvoltarea operatiunilor Lukerg in Romania si Bulgaria, suntem foarte incantati sa reprezentam, acum, cele doua societati, ERG Renew si Lukoil Econergo, in acest proces complex de restructurare, desfasurat pe trei jurisdictii, care implica divizarea echitabila a mai multor proiecte si companii, intre cei doi actionari”.

La inceputul anului trecut, Lukerg Renew a finalizat constructia si punerea in functiune a parcului de centrale eoliene Topolog-Dorobantu, din judetul Tulcea. Gratie noului parc, Lukoil Econergo si-a crescut prezenta pe piata energiei eoliene din Romania, unde se situeaza printre cei mai importanti operatori, cu o capacitate instalata de 150 de megawati.