Fenechiu, Savu si Asociatii a obtinut pentru OTV suspendarea deciziilor CNA de injumatatire a licentei

Curtea de Apel Bucuresti a admis astazi solicitarea OTV de suspendare a deciziei Consiliului National al Audiovizualului privind injumatatirea licentei acordate postului, a declarat pentru Mediafax avocatul OTV, Catalin Daniel Fenechiu (foto), partener in cadrul casei de avocatura Fenechiu Savu si Asociatii. 

Curtea de Apel Bucuresti a dispus suspendarea deciziei Consiliului National al Audiovizualului (CNA) nr. 157 din 27 martie privind reducerea licentei OTV cu sase luni, pana la data de 28 septembrie. Decizia a fost luata in dosarul in care OTV a cerut anularea deciziei CNA. Cererea OTV de anulare a deciziei CNA urmeaza sa se judece in 29 mai, la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit avocatului, mai exista alte doua decizii de injumatatire a licentei OTV, iar televiziunea ar fi trebuit sa se inchida in 29 mai. Totodata, Fenechiu a mai spus ca pe 15 mai se va discuta la CNA o a patra cerere de injumatatire a licentei OTV si ca lichidatorul judiciar a scos emisiunea lui Dan Diaconescu din grila de programe, incepand din 17 mai. Avocatul a anuntat ca OTV va contesta si celelalte decizii ale CNA, precum si o eventuala noua decizie care se va da marti.

Rasvan Popescu, presedintele CNA, a declarat ca decizia Curtii de Apel Bucuresti este doar pentru suspendarea, nu si anularea deciziei CNA prin care licenta OTV a fost injumatatita pana la 28 septembrie 2012, precizand ca institutia va face recurs in cel mai scurt timp.