VIDEO: Simona Pirtea, autoarea unei noi serii de autor la Legile Afacerilor. Subiect central: Business-urile de familie

În a doua parte a emisiunii Legile Afacerilor, Andrei Cristea a avut alături o doamnă ce și-a făcut din dezvoltarea business-ului un ideal fără a avea veleitățile, anvergura și validarea unei corporații. Cu atât mai lăudabil este efortul continuu și susținut de a duce o firmă de avocatură nișată pe White Collar, pe Tier 1 în Legal 500, directorul mondial ce nu ocolește România pe această nișă a avocaturii. 

Ecosistemul business-urilor de familie din România este în general tânăr, iar cele mai multe dintre companii se află încă la prima generație sau la tranziția către cea de-a doua generație – perioadă care vine la pachet cu numeroase provocări. La nivel global, mai mult de două treimi din afacerile de familie eșuează sau sunt vândute de către fondatori și doar un sfert își continuă activitatea în a doua generație. Pentru că aceste tipuri de afaceri reprezintă o parte semnificativă a peisajului economic, dar și pentru că “Enache, Pirtea și Asociații” este la rândul său un business de familie, am decis să dezbatem pe larg acest subiect în cadrul unei serii dedicate de 5 emisiuni care vor putea fi urmărite în fiecare miercuri. Alături de Andrei Cristea și de Simona Pirtea vor veni în fața telespectatorilor 5 nume mari și….familare, că tot discutăm de business-uri de familie, ale peisajului antreprenorial național.

Seara trecută a oferit un teaser asupra a ceea ce veți putea urmări în viitoarele ediții, alături de cea care semnează seria, Simona Pirtea:

YouTube player