Vass Lawyers obtine o victorie impotriva Romgaz intr-o licitatie de 12,8 mil. lei

 Casa de avocatura Vass Lawyers, specializata in achizitii publice, litigii si arbitraj si condusa de Iulia Vass (foto), a obtinut pentru consortiul international din care face parte Uzina de Tevi Dneprovsky din Ucraina, o decizie definitiva si irevocabila intr-o licitatie Romgaz cu o valoare estimata de 12,85 milioane de lei.

Astfel, Curtea de Apel Alba Iulia a respins plangerea formulata de Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA impotriva deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) de reevaluare a ofertelor depuse in cadrul licitatiei deschiseavand ca obiect „Material tubular – Tubing/tevi de extractie”.

Desi CNSC a admis contestatia formulata impotriva deciziei de atribuire a contractului catre consortiul SC C&V Varga Business SRL – EFCO Oilfields, Romgaz a ales sa foloseasca o ultima cale de atac si sa formuleze plangere impotriva deciziei CNSC.

In 2 mai 2012, Curtea de Apel Alba-Iulia a respins insa plangerea formulata de autoritatea contractanta. Romgaz este astfel obligata sa anuleze raportul procedurii de atribuire si toate actele subsecvente acestuia, precum si sa reia procedura de atribuire, prin reanalizarea admisibilitatii ofertei depuse de asocierea declarata castigatoare, conform motivarii deciziei CNSC.

Acesta este doar cel mai recent succes al echipei de litigii si arbitraj din cadrul Vass Lawyers.

In luna februarie 2012, Vass Lawyers a obtinut pentru a doua oara anularea deciziei de excludere a Mochlos SA din cadrul unei proceduri de atribuire organizate de CNADNR, in valoare de peste 140 milioane lei, castigand contestatiile formulate atat la CNSC, cat si la Curtea de Apel Bucuresti. De asemenea, in luna martie 2012, Vass Lawyers a obtinut pentru a cincea oara consecutiv anularea deciziilor unei autoritati contractante de excludere din procedura sau de anulare a procedurii de atribuire a unui important contract de lucrari. Astfel, Vass Lawyers a castigat toate plangerile formulate la Curtea de Apel Bacau impotriva deciziilor pronuntate de CNSC in acest dosar. Batalia in instanta de aproape doi ani s-a finalizat prin incheierea contractului de achizitie publica de lucrari, in luna aprilie 2012.