Comunicatul UNBR privind exercitarea profesiei de consilier juridic si recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale

  Dupa numeroase discutii si dezbateri, Comisia Permanenta a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a examinat impactul pe care adoptarea in forma inaintata de initiatori a propunerii legislative privind modificarea si completarea Legii nr. 514/2003 legata de organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, precum si a Legii nr. 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, inregistrata la Senatul Romaniei sub nr. 8695/2015, il poate avea cu privire la distorsionarea exercitarii profesiei de avocat in Romania.

Avand in vedere materialele aflate in evidenta UNBR si precedentele create prin initiativele legislative succesiv promovate incepand din anul 2006 cu privire la modificarea aceluiasi act normativ, astfel cum rezulta din consultarea evolutiei procesului legislativ reflectata pe site-ul Senatului Romaniei si pe site-ul Camerei Deputatilor, situatia creata in Romania cu privire la exercitarea unor activitati specifice profesiei de avocat, cu incalcarea prevederilor Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, cu modificarile si completarile ulterioare, Comisia permanenta a UNBR, a hotarat sa dea publicitatii pozitia publica a comisiei permanente a uniunii nationale a barourilor din Romania cu privire la demersul initiat, inclusiv de avocati – parlamentari.

Comunicatul de presa integral si explicatiile aferente gasiti accesand urmatorul link.