Educatie juridica pentru tineri

Educatia juridica incepe sa patrunda in scolile din Romania. Acesta este si cazul judetului Vaslui, care gazduieste luna aceasta seminare de educatie in trei institutii de invatamant, in cadrul proiectului EdJust, realizat de catre Facultatea de Drept din Iasi si Asociatia Studentilor la Drept (ASD).

Proiectul EdJust il are in centru pe formatorul si partenerul Cristi Danilet, judecator si membru al Consiliului Superior al Magistraturii, si are ca obiectiv principal largirea accesului la informarea juridica, avandu-i ca beneficiari directi pe elevi si liceeni.

Vineri, 19 februarie 2016, voluntarii EdJust, impreuna cu Anca Gavriluta si Ionut Apachitei , membrii comitetului de coordonare a proiectului, precum şi voluntarii implicati in initiativa, vor sustine seminare de educatie juridica in trei institutii de invatamant din judetul Vaslui. Elevii din cadrul Liceului „Mihail Kogalniceanu”, din Scoala cu clasele I-VIII Valeni, si din Scoala Speciala „Elisabeta Policromiade” vor participa la seminare de educatie interesante, unde se vor trata teme de interes actual precum: vatamarea corporala, legitima aparare, coruptia, consumul de droguri sau infractiunea de viol, si implicit pedepsele lor penale.

La sfarsitul seminarelor, Asociatia Studentilor la Drept (ASD) va imparti elevilor si liceenilor brosura “Unde-i lege, nu-i tocmeala”, multiplicata cu sprijinul Clubului Rotaract Vaslui

Initiativa derularii unui astfel de proiect este mai mult decat salutara in contextul necunoasterii unor informatii elementare de drept, care pot imbogati nivelul de educatie si, totodata, spori interesul tinerilor catre domeniul juridic si respectarea legilor din sistemul romanesc.

diana.petroiu@lhm.ro