Succes al Universitatii din Bucuresti la Concursul de procese simulate "Philip C. Jessup"

Concursul international de procese simulate „Philip C. Jessup” este cea mai prestigioasa si cea mai dezvoltata competitie de drept international public din lume. In perioada 2012-2013 s-a desfasurat cea de-a 54-a editie, cu o participare de peste 550 de facultati de drept din mai mult de 80 de state.

Rundele internationale ale concursului s-au desfasurat la Washington, DC, Statele Unite ale Americii, in perioada 31 martie – 7 aprilie 2013, sub coordonarea International Law Students Association si White & Case.

Au fost prezente 126 de echipe, printre care si cea a Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti. Echipa a fost formata din Viorel Chiricioiu (anul III), Dragos-Mihai Ghita (anul III), Cezara-Laura Grama (anul IV), Elena-Laura Lupu (anul III) si Victor-Iulian Maier (anul III), fiind coordonata de dl. lector univ. dr. Ion Galea.

Echipa Universitatii din Bucuresti s-a intalnit la Washington cu Universitatea din Macao (Macao), Universitatea Masaryk (Cehia), Universitatea Reykjavik (Islanda) si Universitatea Municipala din Hong Kong (Hong Kong).

Studentii romani au obtinut premiul „Alona E. Evans”, locul I, pentru cele mai bune memorii scrise din competitie, avand cel mai mare punctaj cumulat al memoriilor redactate pentru reclamant, respectiv pentru parat, reusind sa plaseze astfel Universitatea din Bucuresti inaintea tuturor celorlalte echipe participante, inclusiv Cambridge, Oxford sau Columbia Law School.

De asemenea, studentul Viorel Chiricioiu a obtinut premiul special oferit de International Law Institute ca Best Non-Native Speaker (top oralist) din competitie.

Concursul a fost castigat de Facultatea Nationala de Drept a Universitatii din India, in urma unei finale stranse impotriva Facultatii de Drept a Universitatii de Management din Singapore, finala jurizata de judecatori in functie ai Curtii Internationale de Justitie de la Haga.

Echipa a multumit celor care i-au ajutat si i-au coordonat de-a lungul lunilor de pregatire, Asociatiei Studentilor in Drept International Public pentru organizarea Rundelor Nationale, precum si Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, White & Case LLP Romania si asist. univ. drd. Nicolae-Dragos Costescu, pentru sustinerea financiara acordata.