Romgaz va participa, alaturi de OMV Petrom si ExxonMobil, intr-un proiect energetic in Marea Neagra

Romgaz va semna astazi un acord de participare la un proiect energetic din Marea Neagra, a anuntat Guvernul fara a preciza despre ce proiect este vorba. Potrivit HotNews, acesta este un acord de intrare in parteneriat cu OMV Petrom si ExxonMobil in perimetrele de explorare si exploatare din Marea Neagra, proiect in care Romgaz ar urma sa aiba o participatie de 10%.

Acesta nu este primul parteneriat de acest gen in care intra Romgaz. In noiembrie 2012, Romgaz a preluat o participatie de 10% in doua proiecte de explorare si productie a hidrocarburilor in Marea Neagra, din care 8% de la Lukoil Overseas, si 2% de la Vanco International.

In noiembrie 2008, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited si OMV Petrom au semnat un acord prin care ExxonMobil a achizitionat o participatie de 50% in zona de mare adancime a perimetrului Neptun. De la acel moment, cele doua companii au lucrat indeaproape pentru achizitia de date seismice 3D si pentru evaluarea potentialului de hidrocarburi in perimetrul Neptun. Perimetrul Neptun are o suprafata de aproximativ 9.900 kilometri patrati in ape cu o adancime ce variaza intre 50 si 1.700 metri.