NNDKP de trei ori si Tuca Zbarcea & Asociatii de doua ori

Doua firme de pe piata legal isi disputa suprematia in topul firmelor de avocatura recompensate pentru excelenta in domeniu: Nestor Nestor Diculescu Kingston Peterson (NNDKP) si Tuca Zbarcea & Asociatii; ambele premiate mai mult de o data de publicatia londoneza Chambers and Partners.

Firmele romanesti de avocatura si-au facut intrarea pe piata europeana de legal odata cu acordarea, in 2009, de catre Chambers and Partners, a premiului Romania Law Firm of the Year firmei Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). Firma a fost apreciata pentru performante in profesie dar si pentru modul in care gestioneaza relatia cu clientii sai.

Nominalizatii de anul acesta pentru evenimentul care va avea loc la Londra, pe 22 aprilie, la Grosvenor House Hotel sunt potrivit Chambers and Partners: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Peli Filip, Popovici Nitu Stoica & Asociatii, Schoenherr si Asociatii SCA, Tuca Zbarcea & Asociatii.

Premiul Romania Law Firm of the Year se incadreaza in seria celor 25 de premii nationale (jurisdictionale) acordate de prestigioasa publicatie care premiaza excelenta in profesie si modul in care firma administreaza relatia cu clientii. Alaturi de acestea vor mai fi acordate: Baltic – Wide Law Firm of the Year, Central and Eastern Europe law Firm of the year si Offshore Law Firm of the Year.

Incepand din 2009 doua firme romanesti de avocatura si-au disputat premiul mai mult de o data: Nestor Nestor Diculescu Kingston Peterson (NNDKP) si Tuca Zbarcea & Asociatii. Prima a castigat premiul de trei ori: in 2009, 2012 si 2013 iar cea de a doua de doua ori: in 2010 si 2014. De remarcat ca ambele firme – si NNDKP si Tuca Zbarcea & Asociatii se afla printre  nominalizatii de anul acesta ai Chambers and Partners. PeliFilip a castigat si ea o singura data, anul trecut, in 2015 si se afla, de asemenea, printre nominalizati. Ramane de vazut daca aceasta din urma va sparge monopolul in performanta, disputat de primele doua sau daca, dimpotriva, surpriza ar putea veni dinspre celelalte doua care nu au mai castigat pana acum niciun premiu: Popovici Nitu Stoica & Asociatii si Schoenherr si Asociatii SCA. Batalia se arata stransa iar deznodamantul ei va fi aflat abia in vinerea fatidica din 22 aprilie a.c., la ceremonia de la Grosvenor House Hotel.

dora.vulcan@lhm.ro