Luminita Dima (NNDKP) a vorbit in PE despre modificarile din legislatia muncii

Luminita Dima (foto), Partener NNDKP si coordonatorul practicii de dreptul muncii, a participat la o audiere publica in Parlamentul European, organizata la Bruxelles de grupul popularilor europeni (PPE), pe tema schimbarilor aduse legislatiei muncii si a provocarilor pe care le implica aceste modificari in tarile din Estul Europei – Romania, Cehia si Ungaria.

Panelul despre reglementarile din domeniul relatiilor de munca din Romania a fost organizat si condus de eurodeputatul Traian Ungureanu, iar dezbaterile au analizat modificarile legislative din perspectiva flexicuritatii si a competitivizarii pietei muncii in Romania. Discutiile s-au axat pe teme precum: contractele de munca pe durata determinata, angajarea pe perioada de proba, munca prin agent de munca temporara, organizarea timpului de munca, contractele colective de munca si negocierile colective.

“Faptul ca organizatorii m-au selectat in calitate de expert national in legislatia muncii, alaturi de domnul Secretar de Stat Valentin Mocanu, ma onoreaza la fel de mult ca sansa de a tine un discurs in Parlamentul European despre modificarile aduse legislatiei muncii“, a declarat Luminita Dima.

Printre participantii la audirerea publica de la Bruxelles s-au numarat europarlamentari, reprezentanti ai organizatiilor sindicale si patronale europene si nationale, ai Organizatiei Internationale a Muncii, precum si alti experti in relatiile de munca.