Dutescu si Asociatii a obtinut 1,78 milioane de lei pentru fosti clienti ai SSIF Broker

Curtea de Apel Timisoara a admis apelurile unui numar de 33 de investitori pe piata de capital, fosti clienti ai filialei Deva a SSIF Broker S.A. Cluj-Napoca, reprezentati de casa de avocatura Dutescu si Asociatii, obligand pe fosta directoare a filialei, Adriana Constantin, in solidar cu SSIF Broker Cluj-Napoca, la plata daunelor rezultate ca urmare a savarsirii de catre inculpata a mai multor acte materiale ale infractiunii de inselaciune, actualizate la zi cu rata inflatiei calculata de la momentul savarsirii infractiunii.

Suma totala obtinuta de Dutescu si Asociatii pentru clientii sai a fost de 1,78 milioane de lei, la care se adauga sumele ce vor rezulta ca urmare a actualizarii daunelor fiecarui client in functie de rata inflatiei.

Au fost admise de asemenea, si apelurile unui numar de alti 50 de fosti clienti ai SSIF Broker Cluj-Napoca.

Instanta de apel a mentinut pentru inculpata Adriana Constantin condamnarea de 10 ani inchisoare cu executare dispusa de prima instanta.

Prejudiciile fostilor investitori la Filiala Deva a SSIF Broker Cluj-Napoca au fost cauzate de activitatea infractionala a Adrianei Constantin care, in perioada martie 2002-decembrie 2008 a prejudiciat un numar de 367 de persoane, fie prin inducerea in eroare a acestora prin crearea falsei impresii ca sumele remise de acestea intra in conturile SSIF Broker, in realitate, fiind retinute de catre inculpata in schimbul unor chitante false, ori intrand in conturi personale ale acesteia sau ale unor apropiati, datorita indicarii unor numere de cont care in realitate nu apartineau intermediarului autorizat, fie prin retragerea unor sume de bani in baza unor mandate postale false.

Litigiul a fost gestionat de Simona Oprea si Radu Alexandroiu, avocati colaboratori seniori ai societatii de avocatura Dutescu si Asociatii.