Locuitorii din zonele poluate ar putea iesi la pensie cu doi ani mai devreme

Romanii care isi duc veacul in localitatile unde poluarea depaseste cotele admise s-ar putea pensiona mai devreme cu doi ani fata de varsta legala, fara a simti vreo penalizare sau vreo gaura in portofel.

Senatorul PSD Laurentiu Coca a initiat un amendament la Legea Pensiilor, care vizeaza pensionarea anticipata cu doi ani a locuitorilor din orase cu grad inalt de poluare.

Social-democratul spune ca persoanele care lucreaza in aceste medii atat de nocive se imbolnavesc mai repede, iar reducerea varstei de pensionare ar fi un lucru benefic, intrucat se vor putea ocupa mai mult de sanatatea lor. Acesta spune ca este deja un fapt cunoscut ca poluarea cu clor de la Oltchim, care a afectat Ramnicu Valcea inca din anii ’80, a produs unele afectiuni angajatilor si locuitorilor din zona.

Concret, cei care au locuit cel putin 30 de ani „vechime” in orase ca Baia Mare, Copsa Mica, Zlatna, Targu Mures, Ramnicu Valcea sau pe o raza de 10 kilometri in jurul acestor orase, sa poata iesi la pensie cu doi ani mai devreme fara a fi penalizati.