Klaus Iohannis vorbeste despre legile referitoare la achizitiile publice si retrimite legea plagiatului in Parlament

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a vorbit astazi despre legile care fac referile la achizitiile publice, votate in Parlament si promulgate de el.

„Avem un pachet de patru legi ce reglementeaza achizitiile publice aprobat in Parlamentsși pe care l-am promulgat. E un pas inainte in aceasta zona. Vechea reglementare a suferite multe modificări si erau multe nemultumiri. Apreciez faptul ca Parlamentul a inteles importanta acestor legi”, a spus Iohannis.

Dupa ce a vorbit si despre problema sanatatii in spitalele din Romania, presedintele a trecut la domeniul educatiei. Seful statului nu e multumit de legea plagiatului si a retrimis-o in Parlament. Tot el a fost cel care le-a cerut parlamentarilor sa o schimbe imediat si si-a anuntat toate nemultumirile.

„A ajuns la promulgare o lege care aproba o ordonanta de urgenta. Nu voi promulga aceasta lege. O voi retrimite Parlamentului. Aceasta lege nu stimuleaza cu adevarat performanta si nu incurajeaza excelenta in scolile doctorale. Nu sanctioneaza abaterea de la normele de integritate. Vorbim aici de plagiat. Abaterile trebuie sanctionate. Sa punem capat fenomenului de plagiat.  Dupa parerea mea, aceste chestiuni nu sunt lamurite”, a declarat Klaus Iohannis.