Insolventa PIC, la final. Hipermarketurile vor fi preluate de Succes

Societatea a inchiriat deja doua foste magazine PIC, cele din Pitesti si Craiova, redeschizandu-le sub brandul Succes. Prin urmare, hypermarketurile din Oradea si Calarasi vor fi redeschise in scurt timp sub brandul Succes, iar hypermarketul din Braila, care nu a facut obiectul actualei tranzactii, ar putea fi redeschis mai tarziu, sub sigla Succes sau o alta.

Planul permite recuperarea integrala a creantelor salariale ale fostilor angajati ai PIC, precum si a celor catre bugetul public. De asemenea, planul permite principalilor creditori recuperarea completa a intregii datorii acoperite de garantii reale, asigurand totodata creditorilor chirografari (negarantati) o rata de recuperare de 7% a creantelor.

„Insolventa PIC a fost un dosar deosebit de complex, datoriile totale ale societatii ridicandu-se la 333,7 milioane lei catre aproape 700 de creditori diferiti. A necesitat un volum impresionant de munca din partea echipei noastre si suntem foarte incantati sa vedem ca, dupa o lunga perioada de negocieri cu toate partile implicate, am ajuns la un plan care valorifica in mod optim pentru creditori activele societatii , reda circuitului economic fostele magazine PIC si creeaza noi locuri de munca”, a declarat Marius Zidaru, Director si liderul echipei de servicii de restructurare din cadrul PwC Romania.  

„Suntem cu totii aliniati si lucram acum intens pentru implementarea acestui plan, primii pasi concreti urmand a fi facuti chiar in zilele urmatoare”, a declarat Cristian Ravasila, Senior Manager in cadrul echipei de servicii de restructurare a PwC Romania.

PIC a intrat in insolventa la finele anului 2009 si este administrata de catre PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services din martie 2010.