bpv Grigorescu Stefanica a consiliat Raiffeisen Ware Austria si Ybbstaler in fuziunea cu Agrana

Societatea de avocati bpv Grigorescu Stefanica a asigurat consultanta juridica pentru Raiffeisen Ware Austria (RWA) si Ybbstaler in fuziunea cu Agrana. Tranzactia a fost notificata autoritatilor din domeniul concurentei in peste 10 state si a fost autorizata de Comisia Europeana in data de 4 aprilie 2012.

Raiffeisen Ware Austria si Agrana, un grup activ in domeniul produselor zaharoase, amidonului si fructelor au format o asociere in participatiune prin combinarea Ybbstaler Fruit Austria si a Agrana Juice Holding, ambele filiale active in domeniul concentratului de suc de fructe.

Agrana Juice Romania Carei si Agrana Juice Romania Vaslui, detinute indirect de catre Agrana Beteiligungs + Aktiengesellschaft (Agrana), vor fi transferate catre o companie (joint venture) care va fi detinuta de RWA impreuna cu Agrana. In urma fuziunii, noua companie opereaza 14 unitati de productie in Austria, Danemarca, Germania, Polonia, Romania, Ucraina, Ungaria, precum si China, avand o cifra de afaceri de aproximativ 350 milioane euro.

bpv Grigorescu Stefanica a furnizat asistenta juridica pentru aspecte de drept romanesc ale tranzactiei (due diligence, suport cu privire la documentatia tranzactiei, concurenta, relatii de munca) care implica cele doua companii din Romania.

Echipa a fost condusa de Managing Partner-ul Catalin Grigorescu (foto) si i-a inclus pe Cristina Mihai si Cristina Randjak (Managing Associates) si pe Nicolae Ursu (Senior Associate).

Tranzactia multi-jurisdictionala a fost coordonata de bpv Hugel Rechtanwalte din Viena, parte din alianta bpv Legal, a carei membra fondatoare este si bpv Grigorescu Stefanica.