Firmele de avocatura si serviciile de inalta tehnologie

Firmele de avocatura au inceput sa foloseasca servicii de inalta tehnologie pentru a le ajuta la munca lor. Cresterea eficientei a devenit foarte populara printre casele mari de avocatura, fiindca ele le pot oferi societatilor un avantaj competitiv, conform datelor publicate de Financial Times – Innovative Lawyers.

logo-ft-center

Ca nucleu al unei birocratii care stabileste norme pentru 28 de state ale Uniunii Europene, Bruxelles este un loc bun pentru a observa complexitatea de a incheia o mare afacere internationala.

Fiona Carlin si Gavin Bushell, parteneri Baker&McKenzie din capitala belgiana, au vazut modul in care fuziunile si achizitiile mari pentru companii internationale necesita aprobarea autoritatilor antitrust din mai multe tari.

In aceasta situatie, Dna Carlin si dl Bushell au propus o solutie: un instrument digital care ar putea identifica problemele antitrust pentru orice afacere. De cand a fost lansat, The Global Merger Analysis Platform (GMAP) a fost derulat de 300 de avocati antitrust la nivel mondial, permitandu-le sa furnizeze o analiza detaliata a riscului cheie in tranzactiile M&A, in doar cateva ore, fata de cateva zile, asa cum se intampla pana la inaugurarea programului.

Acest instrument este un exemplu de modul in care firmele de avocatura folosesc serviciile de inalta tehnologie pentru a-i ajuta. Potrivit grupurilor precum Axiom, Pinsent Masons si Foot Anstey, motivele pentru a adopta o astfel de tehnologie sunt evidente: in timp ce clientii cauta un raport bun de calitatea muncii-pret, avocatii sunt tot mai constienti ca instrumentele digitale pot crea, de asemenea, eficienta in propria lor munca.

In cautarea castigurilor competitive, firmele de avocatura imbratiseaza practicile si tehnicile care au transformat alte industrii, intr-unele de succes, practici precum calculatoarele inteligente care sunt capabile sa „gandeasca” in locul oamenilor, gasirea unor modalitati mai bune de a face fata cantitatii enorme de informatii pe care compania le colecteaza, ori cloud computing, care le permite angajatilor sa stocheze sau sa share-uiasca informatiile pe internet.

O alta firma de avocatura foarte cunoscuta, Pinsent Masons, si-a aratat latura antreprenoriala prin lansarea lui Cerico, o afacere de solutii. Mai exact, companiile trebuie sa respecte o gama larga de norme privind anumite aspecte, incepand de la mita si coruptie si terminand cu sanatate si siguranta, cu penalitati substantiale in cazul in care nu reusesc sa puna in aplicare strategii adecvate. Platforma oferita de Cerico le permite companiilor sa isi asigure angajatii sau furnizorii de faptul ca pot suferi controale riguroase si periodice, intr-un mod rapid si auditabil.

Dezvoltarea rapida a tehnologiei a creat mare valva, existand pe piata masinile Google care se conduc singure sau aparitia si asistentilor digitali care ar putea inlocui secretarele. Insa, poate tehnologia sa perturbe, in acelasi mod, traiul si munca persoanelor calificate precum avocatii?