Donald Trump ar putea fi acuzat de obstrucționarea justiției în cazul anchetei FBI

Donald Trump ar putea fi acuzat de obstrucționarea justiției, după ce ar fi încercat să oprească ancheta FBI asupra fostului său consilier, Michael Flynn, informează CNN.

Analiștii susțin că intenția lui Trump de a interveni în ancheta FBI este similară cu cazul Watergate. Richard Nixon a fost pus sub acuzare în 1974 când a încercat să intervină în operațiunile de investigare FBI asupra campaniei sale. Cu toate acestea, procurorii americani susțin că este prematur să se tragă o concluzie asupra presupusei încercări a lui Donald Trump de a se interpune în activitatea celor de la FBI.

Obstrucționare justiției trebuie dovedită în instanță, lucru care necesită adunarea multor probe. Președintele Americii ar fi avut o întâlnire cu fostul șef FBI, James Comey, în cadrul căreia i-ar fi sugerat că Michael Flynn este un om bun și că din punctul său de vedere nu ar trebui pus sub acuzare. Această discuție ar fi fost notată într-un raport în care Coney detaliază discuția pe care a avut-o cu Donald Trump.

„Acultă-mă! Eu nu îți spun ce să faci. Fă ce crezi că este corect, dar sper să poți face uitat incidentul cu Flynn, pentru că eu cred că este un băiat de treabă!”, i-ar fi spus Trump lui Comey.

Michael Flynn a demisionat din funcția de consilier pentru securitate națională, la mai puțin de o lună de la învestire. Demisia a avut loc după ce presa a scris că Departamentul de Justiție a avertizat administrația Trump că Flynn nu a spus adevărul autorităților în legătură cu discuțiile avute cu ambasadorul Rusiei.