ELSA București, concurs pentru studenții la drept din toată țara

ELSA Bucureşti a organizat, în perioada 12-14 mai 2017, Concursul Naţional de Procese Simulate Drept Civil Francisc Deak, cu scopul de a ajuta studenţii la drept să-şi exploreze potenţialul printr-o introducere  treptată în lumea juridică, se arată în comunicatul remis Legal Mareting.

Concursul, ajuns la cea de a VIII-a ediție, a avut loc la Facultatea de Drept a Universității din București și a fost alcătuit din două etape: una de selecţie (scrisă) şi o a doua naţională (orală). Bondoc și Asociații a oferit premii speciale pentru doi dintre participanți și anume Borș Diana și Golu Alexandru.

Juriul a fost format din: Avocat Alina Munteanu (Bondoc&Asociații), Avocat Gabriel Voinescu (Bondoc&Asociații), Avocat Mihai Furtună (ONV LAW), Avocat Ioana Anghel (ONV LAW), Avocat Dan Petrache (Popovici Nițu Stoica & Asociații), Avocat Alexandru Ciacoi (Popovici Nițu Stoica & Asociații).

În cadrul evenimentului au participat, la faza orală 8 echipe dintre care: o echipă din Cluj Napoca , o echipă din Târgu Mureș, o echipă din Sibiu și 5 din București. Echipele câștigătoare au fost formate din:

Locul I: Culică Iuliana și Voloseniuc Alina

Locul II: Golu Alexandru și Sofia Laura

ELSA (The European Law Students` Association) a fost înfiinţată în 1981 de studenţi la Drept din Austria, Germania, Polonia şi Ungaria, fiind cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la Drept şi a tinerilor jurişti. În prezent, ELSA există în 41 de ţări europene, în cadrul a peste 300 de universităţi, reunind peste 35.000 de membri. ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.