Curtea de Apel: Romexpo ramane in insolventa

Curtea de Apel Bucuresti a respins ca inadmisibila cererea de suspendare provizorie a executarii sentintei pronuntata de Tribunalul Bucuresti prin care s-a deschis procedura generala a insolventei impotriva Romexpo. Decizia pronuntata de Curtea de Apel este irevocabila, potrivit unui comunicat de presa al Euro Insol, administratorul judiciar al Romexpo.

Insolventa Romexpo s-a decis in urma unei cereri formulate in 16 noiembrie 2011 de Arsenoaiei Si Matasel Consulting pentru neplata unei creante de 181.603 lei reprezentand contravaloarea unor servicii de publicitate.

Reprezentantii Romexpo au contestat la Curtea de Apel deschiderea procedurii insolventei sustinand ca nu inregistreaza datorii catre firma de publicitate. Raportat la prevederile Legii nr. 85/2006 care defineste procedura ca fiind una concursuala si colectiva urmarind satisfacerea creantelor tuturor creditorilor, constatand ca Romexpo inregistreaza datorii la 31.12.2011 de peste 21 milioane lei si o pierdere de 2.475.990 lei a respins cererea reprezentantilor Romexpo de suspendare a efectelor sentintei de deschidere a procedurii insolventei, se mai arata in comunicatul Euro Inso.

“Este o provocare si o onoare pentru noi sa administram unul dintre cele mai mari centre expozitionale din Europa. Printr-un management adecvat si adaptat noilor conditii economice, speram sa aducem compania pe profit inca din cursul acestui an. Sa ne aducem aminte ca in 2008 societatea inregistra un profit de aproape 26 milioane lei. Deci, exista potential de crestere, iar daca se iau masuri de restructurare a activitatii, de redimensionare a organigramei si a costurilor in general, rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara”, declara avocatul Remus Borza (foto), practician coordonator al Euro Insol.

Ca efect al crizei economice si al unui management inadecvat, numarul de evenimente si de participanti s-au diminuat in ultimii ani cu efecte vizibile in scaderea cifrei de afaceri si implicit al profitabilitatii companiei. Daca in 2010 Romexpo SA inregistra o cifra de afceri de 44,39 milioane de lei, in 2011 cifra de afaceri a scazut la 38,93 milioane de lei. In 2010 societatea inregistra un profit de 232.771 lei, in timp ce anul 2011 a fost incheiat cu o pierdere de 2,47 milioane de lei. Societatea inregistra la finele anului 2011 datorii de peste 21 de milioane de lei, potrivit administratorului judiciar.

Din portofoliul administratorului judiciar Euro Insol mai fac parte societati ca Uztel SA (productie de echipament petrolier), RHS (distributie IT), Servtrans SA (transport feroviar de marfuri si calatori) si mai multe companii importante din domeniul imobiliar precum Asmita Gardens, Ibiza Sol, Verdi Park, Hotel Planet, Konig Construct sau Palatul Universul.

Romexpo este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii, avand 76.793 mp suprafete expozitionale. Complexul expozitional a gazduit anul trecut 150 de evenimente dintre care 40 de targuri si expozitii la care au participat peste 140.000 vizitatori.