Conflictul Gucci vs. Guess ajunge in instanta

Producatorul de imbracaminte si accesorii de lux Gucci va prezenta argumentele finale in instanta intr-un proces in care se judeca cu Guess pe probleme de incalcare a brevetelor de design, relateazaBloomberg.

Brandul italienesc detinut de conglomeratul francez PPR a initiat un proces impotriva companiei Guess in 2009, sustinand ca producatorul  de imbracaminte din Los Angeles comercializeaza, in magazine si online, produse cu logo-uri care sunt „imitatii studiate ale brandului Gucci”.

„Este vorba de un plan masiv si complicat care are ca scop distrugerea celor mai cunoscute modele de design ale Gucci”, a spus Louis Ederer, avocatul companiei, in pledoaria de deschidere a procesului care a inceput pe 28 martie 2012. El a spus ca produse Guess in valoare de 221 milioane de dolari au incalcat patentele de design ale Gucci. Reprezentatul Gucci a mai adaugat ca producatorul american a incalcat dreptul de marca inregistrata prin imitarea unor semne distinctive specifice brandului italienesc: dungile rosii-verzi, litera „G” patrata, fonturile delicate cu care este inscriptionat numele brandului si intrepatrunderea initialei „G”.

Daniel Petrocelli, avocatul companiei Guess, a declarat in pledoaria sa ca 99% din produsele clientilor sai nu ar avea cum sa fie confundate cu Gucci. Acesta a  subliniat ca diferenta dintre Guess si Gucci este prea mare pentru a se putea crea vreo confuzie. Ancheta Gucci nu a reusit sa dovedeasca faptul ca clientii confunda produsele celor doua companii, iar compania pretinde despagubiri de 124 de milioane de dolari.