Avocatii ONV Law, lobby pentru Romania

Romania se afla pe locul 73, din 189 de tari analizate, intr-un top al Bancii Mondiale privind usurinta dezvoltarii unei afaceri. Totodata, incepand cu luna mai 2014, agentia de rating Standard & Poor’s a situat tara noastra in categoria BBB-. Cele doua clasari indica faptul ca Romania se numara printre tarile atractive pentru investitii straine, au subliniat Mihai Voicu si Radu Nemes, parteneri ai firmei de avocatura ONV Law, la Reuniunea Globala Interlaw 2014, care a avut loc recent la Miami.

Prezenti la eveniment, cei doi parteneri au luat pulsul pietei si au expus oportunitatile de afaceri disponibile investitorilor straini in Romania. Astfel, ei au impartasit informatii privind practicile juridice locale, date legate de investitiile straine existente si atuurile geo-strategice ale tarii noastre in contextul international actual.

Pe langa actualizarile cu privire la M&A, conformarea la regulile de guvernanta corporatista, Frauda & Recuperarea de creante si Insolventa la nivel international, reuniunea a inclus subiecte care sunt rareori abordate, cum ar fi: Securitatea datelor in firmele de avocatura (in beneficiul clientilor), Impactul financiar al loialitatii si Managementul asteptarilor in relatiile cu clientii, precum si beneficiile – nu neaparat monetare – ale sustinerii pro bono pe termen lung a unei cauze sociale.

Reuniunea Globala Interlaw aduna anual reprezentanti de top ai aceste retele de societati independente de avocatura din intreaga lume, avocati de prim rang care consiliaza companii aflate in clasamentul Fortune 500, guverne si start-up-uri. Singura firma de avocatura din Romania inclusa in retea este ONV Law. Radu Nemes, partener, subliniaza: “Principalul motiv pentru care am vrut sa ne afiliem la Interlaw a fost dorinta noastra de a avea acces direct la persoane, nu doar la o lista de nume notorii. Acum avem contact nemediat cu avocati de top din intreaga lume si astfel ne putem servi mult mai bine clientii, indiferent de tara in care decid sa faca afaceri.”