Avocat bucurestean, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Procurorii din cadrul DNA a trimis in judecata, sub control judiciar, un avocat din cadrul Baroului Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat de presa, in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: „La data de 01 iulie 2016, inculpatul Predonu Ion, in calitate de avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a pretins de la doua persoane (denuntatori in cauza) suma de 1.000 euro, in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra administratorului si presedintelui unei asociatii de proprietari. In schimbul banilor respectivi, inculpatul a promis ca ii va determina pe acestia sa elibereze o adeverinta care sa ateste imprejurarea ca unul dintre denuntatori nu inregistreaza debite catre asociatia respectiva de proprietari. Actiunile de pretindere au fost reluate de inculpatul Predonu Ion la data de 05 iulie 2016, cand a primit de la unul dintre denuntatori suma de 1.000 euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis catre Curtea de apel Bucuresti pentru judecare, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.