Administratorii judiciari au la dispozitie 3 ani sa salveze Oltchim de la faliment. Planul de reorganizare a fost aprobat

Tribunalul Valcea a aprobat, miercuri, 22 aprilie 2015, planul de reorganizare a combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, societate aflata in insolventa de peste doi ani.

Planul, ce urmeaza sa fie implementat in termen de 36 de luni de la aprobare, a fost conceput si propus de un consortiu format din administratorii judiciari Rominsolv SPRL, reprezentat de fondatorul si partenerul-coordonator Gheorghe Piperea, de asemenea fondator si partener al Piperea & Asociatii, si BDO Business Restructuring SPRL.

In temeiul art.101 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei: Confirma Planul de reorganizare propus de catre Consortiul ROMINSOLV SPRL si BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, fila 77 din Planul de reorganizare, cu scenariile A si B, capitolul 1.1.1., filele 83-90 din Planul de reorganizare votat in sedinta Adunarii Creditorilor din data de 09.03.2015. Stabileste termen de fond 23.09.2015, in vederea depunerii Raportului trimestrial prevazut de dispozitiile art.106 din Legea nr.85/2006. Cu drept de recurs in termen de 7 zile de la comunicare”, arata solutia pronuntata de instanta.

Este o decizie buna a judecatorului sindic de a aproba planul de reorganizare al combinatului valcean, cu cele doua variante, fie vanzarea activului Oltchim SPV, fie conversia in parti sociale a creantelor Oltchim. Este o mare responsabilitate pentru administratorii judiciari, sincer cred ca-si vor da demisia, nu cred ca vor fi in stare sa duca la bun sfarsit acest plan de reorganizare si functionare al Oltchim„, a declarat liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, citat de Agerpres.

Oltchim Ramnicu Valcea se afla de doi ani in insolventa, dupa ce fusese aproape de inchidere in anul 2012. Combinatul are 2.300 de salariati si a fost propus in mai multe randuri pentru a fi privatizat, dar nici un investitor nu s-a prezentat la licitatii.

In dosarul privind falimentul intreprinderii este implicata si firma de avocatura Duncea, Stefanescu & Asociatii, in calitate de reprezentant legal al companiei MFC Commodities GmbH, creditor al Oltchim in aceasta speta.