Tehnoplus Medical sancționată pentru dare de mită în valoare de 168.860 de euro

Tehnoplus Medical a fost sancționată de Banca Mondială pentru practici de corupție, fiind acuzată că a acordat mită de 168.860 de euro pentru atribuirea unui contract de furnizare de echipamente, informează Agerpres.

Societatea Comercială Tehnoplus Medical SRL a fost introdusă, pentru doi ani, pe lista de excluderi Băncii Mondiale. În cadrul proiectului desfășurat în România, intitulat „Proiectul de Reformă în Sănătate 2”, Tehnoplus Medical a fost acuzată de mai multe ori de luare și dare de mită. În urma unei anchete desfășurate de Banca Mondială s-a dovedit că acuzațiile au fost întemeiate.

Confrom acordului semnat cu Banca Mondială, Tehnoplus este obligată să coopereze cu vicepreședinția Grupului Banca Mondială însărcinată cu probleme de integritate și să-și îmbunătățească programul propriu de conformare, astfel încât acesta să fie aliniat Ghidului de Integritate și Conformare aprobat de Consiliul Director al Băncii Mondiale în anul 2010. Același acord precizează că excluderea instituită asupra societății Tehnoplus Medical S.R.L poate fi adoptată și de alte bănci de dezvoltare multilaterală.