White & Case se retrage din Ungaria. Dentons preia biroul local al firmei americane

Firmele internationale de avocatura White & Case si Dentons au confirmat recent ca biroul Reczicza White & Case din Budapesta va fi preluat de Dentons, incepand ca, dupa data de 3 mai, White & Case sa isi inchida operatiunile in capitala maghiara.

Partenerii White & Case, Istvan Reczicza, Rob Irving si Edward Keller, se vor alatura noii echipe Dentons, impreuna cu restul celor 30 de membri ai echipei juridice din cadrul biroului local al White & Case, anunta portalul juridic CEE Legal Matters.

Conform unei scurte declaratii oferite de biroul londonez White & Case: „Biroul Reczicza White & Case din Budapesta va incepe sa functioneze sub egida Dentons de la 3 mai 2015. Incepand cu aceasta data, ne vom inceta implicarea pe piata maghiara. Firma noastra isi va continua angajamentele referitoare la reprezentarea nevoilor clientilor internationali in Europa Centrala si de Est si vom continua sa fim liderii de piata in aceasta regiune, ca si pana acum. Le dorim toate cele bune lui Istvan, Rob si Edward, precum si intregii echipei de la Budapesta, in proiectele lor viitoare.

Un purtator de cuvant al White&Case a confirmat ca firma spera sa pastreze relatii de buna colaborare cu cei trei parteneri ai biroului local din Budapesta, pentru a reprezenta nevoile clientilor in Ungaria. Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al firmei nu a confirmat daca White&Case va avea un parteneriat exclusiv cu fostul sau birou local.

Inchiderea biroului local din Budapesta apare la numai un an dupa ce White & Case s-a retras de pe piata din Romania, iar ulterior, tot in 2014, directorul White&Case din Praga delegat pentru proiecte strategice in regiunea EMEA, Richard Singer, si Jiri Tomola, partener pe divizia Banking, au plecat la Dentons.

Aceasta miscare strategica a firmei Dentons este un nou semn a unui amplu proiect de dezvoltare al companiei in regiune, dupa ce firma i-a recrutat pe fostul partener Clifford Chance din Romania, Perry Zizzi, si fostul managing partner al Chadbourne & Parke din Kiev, Adam Mycyk.