Video MONEY TV: noi informatii in cazul Microsoft

Am incercat, intr-o emisiune moderata de Andrei Cristea la postul de televiziune MONEY TV, sa intelegem cat mai bine mecanismele de atribuire a contractelor pe care Ministerul Comunicatiilor le-a semnat cu compania americana.

Dupa ce gigantul american Microsoft a fost acuzat, recent, potrivit unui articol publicat de cel mai cunoscut ziar economic din lume, The Wall Street Journal, ca resellerii si consultantii lui ar fi dat mita pentru obtinerea unor contracte guvernamentale in Romania, China si Italia.

In cazul Romaniei, ancheta urmareste sa afle daca Microsoft a avut un rol in oferirea de mita, de catre reselleri ai sai, unor oficiali ai Ministerului Comunicatiilor din Romania, potrivit WSJ.

Pana in acest moment nu exista o acuzatie oficiala impotriva Microsoft, iar compania a anuntat ca trateaza cu seriozitate sesizarile si ca va coopera cu autoritatile in cazul unei anchete.

Invitatii lui Andrei Cristea au fost Florin Iovu, director general al Comparex Romania, unul dintre cei mai importanti parteneri Microsoft la nivel international, si consultantii independenti Noni Zota si Bogdan Musat.

Emisiunea a fost difuzata in direct pe MONEY TV, iar inregistrarea integrala o puteti vizualiza si pe site-ul Legal Marketing.