Vass Lawyers acorda burse pentru studentii la drept

Vass Lawyers, firma de avocatura specializata in achizitii publice, litigii si arbitraj, lanseaza primul concurs de opinii legale pentru acordarea unei burse private. In valoare de 200 euro pe luna, bursa privata va fi acordata unui student la drept din anii doi sau trei de studiu, pe parcursul anului universitar 2012 – 2013.

Aceasta initiativa este o componenta a proiectului Vass Lawyers Academy, lansat la inceputul anului, care include atat stagii de practica, cat si sesiuni de training.

“De ce un concurs de opinii legale? VASS Lawyers Academy si-a propus de la bun inceput sa ii familiarizeze pe studentii la drept cu aspectele practice ale profesiei de avocat. Opiniile legale sunt, alaturi de contracte sau cereri de chemare in judecata, unele dintre documentele juridice cele mai solicitate de catre clienti. Prin urmare, ii provocam pe studentii la drept sa iasa din sfera referatelor, spetelor sau eseurilor clasice pentru a redacta o opinie legala practica, de data aceasta pentru „clientul” Vass Lawyers”, Iulia Vass (foto), Managing Partner Vass Lawyers.

Subiectul ales se circumscrie unei teme fierbinti din domeniul achizitiilor publice, de mare actualitate atat la nivel national, cat si la nivel european, referitor la incheierea actelor aditionale la contractele de achizitie publica prin organizarea procedurilor de negociere fara publicare prealabila a unui anunt de participare. Astfel, tema selectata pentru concursul de opinii legale este: “Legal opinion regarding the conditions to be met for the award of an addendum for additional works to a utilities public procurement contract for works, due to unforeseen circumstances, through the negotiated procedure without prior publication of a contract notice”.

O o conditie obligatorie pentru concurenti este redactarea opiniei legale in limba engleza. Castigatorul concursului va fi selectat atat pe baza aspectelor de fond, cat si a aspectelor de forma ale documentelor prezentate.

Opiniile legale se pot transmite pana la data de 9 mai, urmand ca analiza acestora si selectia castigatorului sa se deruleze in perioada 10 mai – 15 mai. Numele castigatorului va fi facut pana la data de 18 mai.

“Suntem foarte incantati de primele rezultate ale programului Vass Lawyers Academy. Am avut ocazia sa interactionam cu studenti inteligenti si entuziasti care ne-au depasit asteptarile. 10 “pioneri” ai acestui proiect au participat deja la prima runda de training-uri si stagii de practica din martie-aprilie si ne pregatim acum pentru a doua runda din perioada iulie – august. Sunt convinsa ca acest concurs de opinii legale va ridica si mai mult stacheta”, Iulia Vass, Managing Partner Vass Lawyers.