Un tribunal din Mannheim a ordonat Microsoft sa retraga de pe piata germana Xbox 360 si Windows 7

Un tribunal din Mannheim a decis ca Microsoft incalca mai multe patente Motorola Mobility si a ordonat gigantului IT sa scoata de pe piata germana popularele console Xbox 360 si sistemul de operare Windows 7, anunta Reuters.

Microsoft a anuntat ca aceasta decizie nu inseamna ca isi va retrage produsele de pe rafturile retailerilor germani, deoarece un tribunal din Seattle a acordat Microsoft o hotarare preliminara de amanare impotriva Motorola, pentru a opri producatorul de telefoane mobile din a pune in aplicare orice decizie a unui tribunal german. Totodata, decizia de astazi nu va avea un impact imediat pentru divizia europeana a Microsoft, deoarece compania si-a mutat deja centrul regional de distributie software din Germania in Olanda, anticipand decizii nefavorabile in procesele implicand patente.

Cazul judecat la Mannheim este strans legat de amplul razboi al patentelor pentru smartphone in care sunt implicati Apple, Microsoft si producatori de terminale mobile care folosesc sistemul de operare Android al Google, cum ar fi Samsung. Judecatorul german Holger Kircher a declarat ca Microsoft a incalcat o intelegere facuta cu Motorola Mobility, in folosirea unui anumit soft de compresie video in produsele sale, printre care si Windows 7 si Xbox. Dar, in urma plangerilor facute de Microsoft si Apple, in  Europa s-au demarat doua investigatii care sa determine daca Motorola a taxat excesiv folosirea patentelor sale in produse rivale.

Saptamana trecuta, un judecator din cadrul Comisiei Federale de Comert a Statelor Unite a decis de asemenea ca Microsoft incalca patentele Motorola Mobility pentru tehnologii wireless de conectare la Internet pentru Xbox si pentru functiile de compresie video.