Tuca Zbarcea & Asociatii, clasata in categoria „Gold” a clasamentului WTR 1000 in domeniul proprietatii intelectuale

Tuca Zbarcea & Asociatii a fost plasata pe prima pozitie in topul firmelor specializate in domeniul proprietatii industriale in categoria „Enforcement and Litigation”

World Trademark Review realizeaza anual un clasament al celor mai bune firme de avocatura, agentii si practicieni in proprietate intelectuala din peste 71 de jurisdictii, in baza unor interviuri aprofundate cu reprezentanti ai clientilor si competitorilor. Rezultatele analizei la nivelul ultimului an au fost publicate in editia 2016 a ghidului WTR 1000, lansata recent la Londra.

In urma sondajului editorilor publicatiei, Tuca Zbarcea & Asociatii s-a clasat pe podium, in categoria „Gold”. De asemenea, partenerul coordonator al departamentului de Proprietate Intelectuala, Ciprian Dragomir, a fost inclus pe lista profesionistilor „Gold” in domeniu, fiind caracterizat drept „o autoritate in materie de proiecte de fuziuni si achizitii ori tranzactii complexe cu o componenta de proprietate intelectuala”. In plus, Bogdan Halcu, Managing Associate al firmei, a fost mentionat ca specialist „Silver” pentru asistenta oferita clientilor firmei in proiecte referitoare la comunicatii electronice si tehnologia informatiei”. Totodata, editorii ghidului au apreciat experienta vasta a echipei in ceea ce priveste combaterea contrafacerii si a incalcarii drepturilor de proprietate intelectuala, considerand ca „Tuca Zbarcea & Asociatii nu numai ca este constienta de provocarile cu care se confrunta societatile comerciale in mediul economic actual, dar stie si cum sa le depaseasca”.

Echipa departamentului de Proprietate Intelectuala din cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii este formata din avocati si consilieri in proprietate industriala cu o bogata experienta in servicii de asistenta si reprezentare juridica oferite societatilor nationale si multinationale pentru protejarea portofoliului de proprietate intelectuala. O componenta semnificativa a practicii firmei o constituie asistenta acordata in lupta impotriva contrafacerii produselor, a contrabandei cu produse si a utilizarii ilegale a marcilor inregistrate, in special produse larg consum, cum ar fi tigari, bauturi, alimente si articole de imbracaminte. Echipa este specializata si in francize, marci inregistrate si protectia brevetelor din industria farmaceutica si software. Nu in ultimul rand, expertii firmei asigura in mod constant servicii de asistenta juridica in cadrul unor procese de privatizare si tranzactii de tip „private equity”, precum si in preluari comerciale complexe realizate in cadrul procedurilor de insolventa. Tuca Zbarcea & Asociatii ori avocatii specializati in proprietate intelectuala sunt membri ai principalelor organisme si asociatii internationale de profil, precum INTA, WTO, ECTA.

ecaterina.virgolici@lhm.ro