Nestor muta primul in 2016

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) si Transfer Pricing Services (TPS), principalul consultant fiscal independent in domeniul preturilor de transfer, anunta incheierea unui parteneriat strategic. Alianta NNDKP-TPS are ca principal scop oferirea unui pachet complet de servicii juridice si fiscale destinate companiilor romanesti care sunt parte a unui grup, fie national, fie multinational, intr-un moment in care tranzactiile intra-grup au devenit unul dintre cele mai „fierbinti” domenii ale fiscalitatii.

Intelegand nevoia companiilor pentru solutii complexe, interdisciplinare, NNDKP a fost prima casa de avocatura romaneasca ce a integrat serviciile de consultanta fiscala cu cele juridice. Acum, in contextul in care subiectul preturilor de transfer capata o anvergura deosebita la nivel international si local, NNDKP isi consolideaza resursele in acest domeniu prin crearea aliantei cu TPS. Avem in vedere atat practica recenta a autoritatilor romane in acest sens, cat si modificarile de viitor rezultate in principal din planul de actiune contra BEPS. Clientii nostri sunt preocupati sa se conformeze cerintelor legislatiei fiscale, iar respectarea reglementarilor preturilor de transfer are un rol important din acest punct de vedere„, a declarat Ion Nestor, unul dintre partenerii fondatori ai NNDKP.

Pornit ca o initiativa G8 si dezvoltat ulterior de OECD, Planul de Actiune contra BEPS va determina modificari ale legislatiei fiscale in ceea ce priveste modelele de afaceri ale grupurilor de companii, cu accent pe continutul economic al tranzactiilor si pe preturile la care se incheie tranzactiile dintre persoanele afiliate. Similar cu tendinta de pe plan extern, este de asteptat ca autoritatile romane sa acorde importanta crescuta acestor aspecte.

Tot ce tine de domeniul preturilor de transfer este vazut astazi, in toata lumea, ca vinovatul de serviciu pentru veniturile sub asteptari pe care autoritatile fiscale le obtin din impozitarea afacerilor diverselor companii. Se schimba legislatii, dar mai ales se schimba modul in care autoritatile verifica tranzactiile intra-grup. De aceea, am dorit sa asociem ofertei noastre si o componenta puternica de servicii juridice, aceasta alianta creand un pol al specialistilor de top in consultanta juridica si fiscala din Romania „, spune Adrian Luca, partener fondator TPS.

”Colaboram cu echipa TPS inca de la infiintare. Ma bucura sa vad ca aceasta conlucrare se transforma acum intr-o alianta strategica, ce va potenta resursele practicilor implicate”, mentioneaza Alina Timofti, partener NNDKP Consultanta Fiscala.

Alianta NNDKP-TPS va acorda de la asistenta necesara implementarii unei tranzactii intra-grup si/sau reprezentare in cadrul inspectiilor fiscale si a litigiilor aferente, pana la reprezentare in arbitraje internationale in disputele cu autoritatile fiscale.

 NNDKP este promotor al avocaturii de afaceri in Romania si in prezent are, impreuna cu diviziile specializate de taxe si proprietate intelectuala, o echipa formata din 115 avocati, 20 de consultanti fiscali, trei consilieri in proprietate intelectuala si 70 de angajati in departamentele administrative. Cu birouri la Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov si Craiova, NNDKP ofera servicii de avocatura si consultanta fiscala complete companiilor care isi desfasoara activitatea in Romania. Firma reprezinta Romania in unele dintre cele mai importante asociatii profesionale la nivel international – Lex Mundi, World Services Group – si este membru fondator al South East Europe Legal Group (SEE Legal).

 Pentru mai multe informatii puteti accesa www.nndkp.ro.

 Infiintata in 2009, TPS  este astazi printre cele mai puternice si mai apreciate firme independente de consultanta fiscala in domeniul preturilor de transfer din Europa Centrala si de Est servind peste 400 de clienti, filiale de grupuri multinationale si nationale. Pe baza rezultatelor, echipa TPS a fost desemnata in fiecare an 2011-2015 de diverse publicatii de profil drept cea mai buna echipa in domeniul preturilor de transfer din tara, dar si la nivelul Europei Centrale si de Est. Echipa a ajuns astazi la peste 20 consultanti, fiecare fiind acreditat sau in curs de acreditare dupa standardele ADIT. 

TPS este singura firma de consultanta fiscala cu doi din cei cinci membri propusi de Romania in Comisia europeana de arbitraj pentru eliminarea dublei impuneri in relatia dintre partile afiliate. Din 2010, TPS face parte din cea mai mare retea globala de consultanti independenti in domeniul preturilor de transfer, TPA Global, cu prezenta in peste 50 de tari.

Pentru mai multe informatii puteti accesa www.transferpricing.ro.

 ecaterina.virgolici@lhm,ro