Statul cauta din nou consultanti juridici pentru privatizarea Postei

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a publicat pe site-ul propriu o noua invitatie de participare pentru atribuirea contractului ce priveste achizitia de servicii de consultanta juridica pentru privatizarea Companiei Nationale Posta Romana.

Pretul va reprezenta 30% din punctajul acordat participantilor, in timp ce 50% din punctaj va fi acordat in functie de durata de prestare iarce 20% va fi acordat in functie de experienta similara (numarul de contracte in domeniul privatizarilor).

Potrivit unui „Raspuns solicitare de clarificari”, publicat pe site-ul MCSI, valoarea estimata a contractului se situeaza sub pragurile valorice prevazute la art. 57 alin. (2) din OUG 34/2006, respectiv 125.000 euro.

Anuntul MCSI vine la doar cateva zile dupa ce procedura anterioara de achizitie de servicii de consultanta juridica pentru privatizarea Postei a fost anulata. Motivul anularii invocat la acel moment de reprezentantii MCSI a fost acela ca „nici un ofertant nu a depus toate documentele, solicitate in invitatia de participare, necesare verificarii indeplinirii cerintelor minime de calificare”.

Compania Nationala Posta Romana este detinuta de statul roman prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, care controleaza 75% din actiuni. Restul de 25% din actiunile Postei Romane sunt detinute de Fondul Proprietatea. Posta Romana este cel mai mrae angajator din Romania, cu aproape 35.000 de salariati la finele lunii februarie 2012. Compania a inregistrat in 2011 pierderi de aproximativ 68 de milioane de lei.

Posta Romana se afla pe lista companiilor care urmeaza sa fie privatizate in perioada urmatoare, potrivit acordului incheiat de Guvern si Fondul Monetar International.