Statul cauta administratori pentru Nuclearelectrica, Romgaz si Transgaz

Ministerul Economiei cauta administratori pentru companiile Nuclearelectrica, Romgaz si Transgaz, candidatii interesati putand depune dosarele pana la 13 martie. Selectia va fi derulata de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), asistat de asocierea dintre firmele Quest Advisors si Transearch International, potrivit unui anunt al ministerului, citat de Mediafax.

„Dosarele cuprinzand documentele cerute pentru candidatura vor fi depuse/trimise pana cel tarziu in 13 martie 2013, ora 16.00”, se arata in anunt.

Consiliul de Administratie al fiecareia dintre cele trei companii este format din cinci membri.

Printre criteriile luate in calcul la alegerea administratorilor se numara o experienta de cel putin zece ani, din care minimum cinci ani in pozitii de conducere sau administrare, precum si o experienta de conducere a unor companii cu afaceri de cel putin 100 milioane euro sau 1.000 de angajati.

Potrivit anuntului, „in selectia candidatilor se va avea in vedere evitarea situatiilor de conflict de interese sau incompatibilitati”, iar in Consiliile de Administratie ale celor trei companii vor putea fi alesi cel mult doi membri din randul functionarilor publici sau a altor categorii de personal din Ministerul Economiei.

Potrivit angajamentelor Guvernului fata de Fondul Monetar International (FMI), cele trei companii, alaturi de altele din portofoliul statului, ar fi trebuit sa aiba management selectat pe criterii exclusiv profesionale pana la sfarsitul anului trecut.

La ultima vizita a FMI la Bucuresti, din ianaurie, Executivul a promis din nou ca va selecta in acest an directori independeti politic la conducerea mai multor companii de stat.