Sechestru de trei miliarde de lei la rafinaria Petromidia, in dosarul „Rompetrol II”

Astrazi, procurorii DIICOT au pus sechestru pe actiunile rafinariei Petromidia si pe conturile unor persoane fizice, in valoare de trei miliarde de lei, demarand astfel cercetarile in dosarul „Rompetrol II”. Dosarul este disjuns dintr-o cauza trimisa in judecata in 2006, in care a fost judecat si Dinu Patriciu, alaturi de alte persoane.

Primul dosar „Rompetrol” a trimis in judecata 13 persoane, printre care se numara si omul de afaceri Dinu Patriciu, fostul ministru Sorin Pantis si Sorin Rosca Stanescu. Cel din urma a fost condamnat definitiv la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare, iar fostul ministru Pantis la doi ani si opt luni de inchisoare cu executare. In cazul lui Dinu Patriciu, ca urmare a decesului sau, instanta a constatat incetarea procesului penal, insa Ministerul Finantelor a cerut recuperarea prejudiciului de la urmasii lui Patriciu, cererea ministerului fiind judecata in prezent.

Potrivit unor surse judiciare, in dosarul „Rompetrol II” se pune sechestru pe aproximativ trei miliarde de lei, aceasta suma reprezentand valoarea estimata a prejudiciului in dosar. Sechestrul va fi instituit pe mijloacele fixe de la Petromidia, actiuni, dar si pe conturile bancare ale unor persoane fizice.