Patriciu Achimas-Cadariu si-a dat demisia din functia de Ministru al Sanatatii

Astazi, Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, si-a depus demisia din functia de Ministru al Sanatatii. Aceasta decizie vine in plin scandal al dezinfectantilor din spitalele din Romania.

Premierul Dacian Ciolos a declarat saptamana trecuta ca nu exclude nicio masura in urma controalelor Corpului sau de Control, insa identificarea de solutii la problemele existente este prioritar, inainte de „schimbarea de oameni”. Tot premierul a fost cel care a convocat o intalnire de lucru la Palatul Victoria, intalnirea la care Patriciu Achimas-Cadariu a venit cu un grup de experti din sanatate. Este prima reuniune a acestui grup de specialisti.

Dacian Ciolos a declarat sambata ca isi doreste o discutie mai ampla in urma scandalului dezinfectantilor din spitale si ca se cauta masuri „pentru imbunatatirea situatiei din sistem si pentru recaştigarea increderii cetatenilor in sistemul de sanatate”.

Sute de persoane au protestat, vineri seara, in Piata Universitatii, fata de neregulile din sistemul de sanatate.

Dacian Ciolos a acceptat demisia lui Patriciu Achimas-Cadariu : „Am acceptat astazi demisia domnului Patriciu Achimas-Cadariu din functia de ministru al Sanatatii. In perioada urmatoare, voi inainta domnului presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, propunerea pentru un nou ministru al Sanatatii”, precizeaza premierul.