Reglementari europene. „Avocatul – subiect de ancheta a autoritatilor de urmarire penala; raspunderea penala si urmarirea penala a avocatilor”

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, ca urmare a declaratilor din ultimele zile aparute in presa, a publicat brosura conferintei a 14-a de la Berlin, „Avocatul – subiect de ancheta a autoritatilor de urmarire penala; raspunderea penala si urmarirea penala a avocatilor”.

Presedintele Asociatiei Avocatilor de la Berlin, Ulrich Schellenberg, a deschis conferinta spunand ca „ Avocatii nu sunt imuni la savarsire de infractiuniu, iar legile penale ne sunt aplicabile si noua. Raspunderea penala a avocatilor reprezinta un aspect firesc. In statutul de drept, orice persoana – chiar siun dusman al statului – dispune de un drept de a beneficia de consultanta si reprezentare corespunzatoare prin intermediul unui avocat. Este astfel evident ca avocatul nu poate deveni subiect al anchetelor efectuate de catre organele de urmarire penala prin simpla reprezentare sau aparare a anumitor clienti – inclusiv a infractorilor.”

Va invitam sa cititi toate informatiile aici.