Proiect CSM pentru întărirea sistemului judiciar

Conferința finală organizată de Consiliul Superior al Magistraturii intitulată “Întărirea capacităţii sistemului judiciar românesc de a răspunde provocărilor noilor schimbări legislative şi instituţionale” are loc luni, la Hotel Capitol, obiectivul fiind consolidarea capacității sistemului judiciar român, se arată într-un comunicat de presă publicat de CSM. 

Proiectul urmărește dezvoltarea unui plan de pregătire şi a unor instrumente adecvate menite să ofere formare profesională continuă pentru judecători. Proiectul este inițiat de CSM și finanţat în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, beneficiind de un buget total în valoare de  3.734.426 euro, perioada de implementare fiind de 38 de luni.

La conferință vor participa reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, ai CSM, precum și reprezentanți ai instituţiilor partenere în cadrul proiectului. În consecință, la eveniment vor mai perticipa reprezentanți ai Consiliului Europei, Administraţia Instanţelor din Norvegia, Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoala Naţională de Grefieri, Ministerul Public şi Inspecţia Judiciară, preşedinţi ai curţilor de apel şi procurori generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, precum şi experţi naţionali şi internaţionali implicaţi în derularea activităţilor de formare profesională organizate în cadrul proiectului.