Ministerul Finanțelor a atras 1,75 miliarde de euro cu sprijinul PeliFilip

PeliFilip a acordat asistență Ministerului Finanțelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, într-o emisiune de euroobligațiuni în două tranșe care a atras de pe piețele internaționale 1,75 miliarde de euro, se arată într-un comunicat remis Legal Marketing.

Prima tranșă, în valoare de un miliard de euro, a reprezentat o emisiune nouă, cu o maturitate de 10 ani și un cupon de 2,375%. A doua tranșă, în valoare de 750 de milioane de euro, este o redeschidere a emisiunii lansate în octombrie 2015, cu o maturitate de 20 de ani și un cupon de 3,875%.

„România este tot mai apreciată de investitorii internaționali și ultima emisiune demonstrează acest lucru cu prisosință. De fapt, România se finanțează acum la costuri care ne fac să fim optimiști și asupra îmbunătățirii ratingului de țară – practic investitorii se comportă ca și cum am fi deja cotați mai bine. Ceea ce e excelent și ne umple de speranță în ceea ce privește îmbunătățirea perspectivei investitorilor asupra noastră”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip.

Oferta totală a ajuns la 2,86 miliarde de euro, fiind atrase 136 de ordine pentru redeschiderea emisiunii, respectiv 145 de ordine pentru noua emisiune. Investitorii au provenit din România (21%), Centrul şi Estul Europei (18%), Germania/Austria (15%), UK (14%), Italia (8%), US (6%), Benelux (5%), Scandinavia (5%), Asia şi Orientul Mijlociu (3%) şi altele (5%).

Echipa PeliFilip care a asistat Ministerul Finanțelor Publice în acest proiect a fost coordonată de Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip, și le-a inclus pe Monica Stătescu şi Ana Andreiana.

PeliFilip

PeliFilip este una dintre societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau au în vedere România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovatoare, avocaţii PeliFilip au experienţă extinsă şi elocventă în domenii structurale, cum sunt fuziuni şi achiziţii, servicii financiare şi piaţă de capital, proiecte imobiliare, de infrastructură şi concesiuni, energie, media și telecomunicații, drept societar, comercial, dreptul concurenţei, dreptul muncii. De asemenea, firma de avocatura asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. Pentru mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa PeliFilip, vizitați www.pelifilip.com.