Insolventa grupului Oltchim a fost aprobata

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea intra in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata, miercuri, de Tribunalul Valcea, relateaza Mediafax.

Decizia Tribunalului Valcea poate fi atacata in termen de sapte zile. Potrivit procedurii, societatea se va reorganiza judiciar, in baza unui plan de reorganizare, in conformitate cu prevederile Legii privind procedura insolventei.

“S-a aprobat insolventa, iar maine (joi -n.r.) vine administratorul judiciar pentru a stabili ce este de facut. Deocamdata il asteptam pentru a discuta. Combinatul functioneaza, iar despre proteste nu poate fi vorba. Ne vom aseza la masa si vom discuta cu administratorul judiciar ce este de facut. Toate creantele Oltchim vor fi inghetate”, a declarat, miercuri, liderul sindical de la Oltchim Corneliu Cernev.

Guvernul a decis sa ceara intrarea in insolventa a Oltchim dupa ce anul trecut a esuat in incercarea de a privatiza compania.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa discutiile cu FMI, ca intentia este ca pentru Oltchim, pe masura ce societatea “redevine curata”, sa fie continuata procedura de privatizare, dar cu un investitor strategic.