ELSA Bucuresti recruteaza!

Pentru a doua oara in acest an, asociatia isi deschide portile, mai precis, usa albastra de la demisolul Facultatii de Drept, pentru studentii dornici de a vedea ce inseamna sa fii voluntar in cea mai mare asociatie a studentilor in drept din lume. 

Recrutarea este de aceasta data prezentata ca un joc in echipa, in cadrul caruia este intotdeauna loc pentru inca un coechipier. Jocul incepe cu formula: “Do you wanna play a game?” Si continua in aceeasi nota, fiind prezentate regulile jocului: “But first I have to warn you: it is not your usual game, and it has nothing to do with anything you have ever done. I am talking about the ELSA Game!”

Cum devii membru?

Pentru studentii care doresc sa devina ELSAci, acestia trebuie sa urmeze urmatorii pasi: in perioada 4-11 martie sunt invitati la sediul ELSA( sala 24, demisol) sa- si ridice chestionarul, care trebuie completat si adus pana vineri 11 martie( ora 20:30). Urmatoarea etapa este cea a interviului intre 14- 18 martie, urmata de ultima, dar nu ce-a din urma etapa, anume cea a mentoratului.
Ce presupune selectia pentru membri?

Recrutare in 3 pasi… Vazut din afara, totul pare simplu, insa in fapt, aceasta presupune mult mai multi pasi.

Recrutarea se refera la acel set de activitati pe care asociatia le foloseste in scopul atragerii studenţilor care au aptitudinile şi deprinderile necesare pentru a deveni membri ELSA si pentru a contribui la indeplinirea obiectivelor organizationale. Selectia reprezinta procesul prin care interviatorii sau evaluatorii aleg, in urma unor etape, persoanele cele mai potrivite conform criteriilor stabilite şi luand in considerare nevoile asociatiei si preferintele personale ale candidatului. Dupa cum am spus anterior, etapele sunt constituite de chestionar, interviu si perioada de mentorat. Astfel, recrutarea ia sfarsit in momentul in care studentii la drept incep sa completeze chestionarele, iar selectia dureaza de la evaluarea chestionarelor pana la transmiterea rezultatelor.

Pentru a conchide, este de mentionat faptul ca in ELSA nu exista notiunea de Game OVER, ci doar aceea de …TO BE CONTINUED.
N.B./ Sfat batranesc: Membrii ELSA nu simt niciodata senzatia de parere de rau pentru ca au intrat in Asociatie, ci doar pentru ca nu au intrat mai devreme.
N.B.2: Chestionarul poate fi completat inclusiv online, si trimis la adresa de mail: vpru@bucuresti.elsa.ro pana vineri, 11 martie( ora 00:00).
Link CHESTIONAR: http://1drv.ms/1TWu7G3

Ce este ELSA Bucureşti?

ELSA (The European Law Students` Association) a fost infiintata in 1981 de studenti la Drept din Austria, Germania, Polonia şi Ungaria, fiind cea mai mare organizatie internationala a studentilor la Drept si a tinerilor juristi. In prezent, ELSA exista in 41 de tari europene, in cadrul a peste 300 de universitati, reunind peste 35.000 de membri. ELSA Bucuresti contribuie prin cele trei departamente principale (Activitati Academice, Seminare & Conferinte, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturala si profesionala a studentilor si a tinerilor juristi. Implicand stagii de practica, seminare si conferinte, publicatii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evolutia tinerilor in sistemul juridic.