Concurs de eseuri pentru studentii Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, organizat de Schoenherr

Firma de avocatura Schoenherr si Asociatii SCA organizeaza un concurs de eseuri in limba engleza pentru studentii anilor II si III ai Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti.

Tema eseului este ’’Abuzul de pozitie dominanta. Cand este o intreprindere dominanta? Care sunt restrictiile unei intreprinderi dominante din perspectiva legislatiei concurentei?’’.

afis_burse_1502 2

Autorii celor mai bune cinci eseuri vor fi invitati la un interviu cu Catalin Suliman (foto articol), partenerul care conduce echipa de dreptul concurentei in biroul din Bucuresti al Schoenherr. In urma interviului, vor fi selectati 3 castigatori, care vor fi premiati dupa cum urmeaza: premiul 1 – 300 Euro, premiul 2 – 200 Euro, premiul 3 – 100 Euro.

Vom premia atat cunostintele teoretice solide, cat si modul de structurare si prezentare a temei. Speram ca tema sa constituie o provocare, o invitatie pentru studenti sa aprofundeze domeniul dreptului concurentei”, a declarat Catalin Suliman.

Studentii sunt invitati sa trimita eseurile la a.lupsor@schoenherr.eu pana la data de 12 martie 2015.

Evolutia concursului poate fi urmarita pe pagina de Facebook a firmei de avocatura, care poate fi accesata AICI.

Schoenherr a fost fondata in 1950 la Viena si a devenit in timp o firma de avocatura de afaceri de top in Austria si Europa Centrala si de Est. Operand in Belgrad, Bratislava, Bruxelles, Bucuresti, Budapesta, Chisinau, Istanbul, Liubliana, Praga, Sofia, Viena, Varsovia si Zagreb (birou in cooperare), Schoenherr este o adevarata firma europeana. In prezent, aproximativ jumatate dintre cei peste 300 avocati ai firmei sunt activi in sediile din afara Austriei. In Romania, Schoenherr si-a inceput operatiunile in 1996.