Cele mai bune 13 afaceri din Europa, castigatoare la European Business Awards 2015

Treisprezece companii din Europa au fost desemnate castigatoare in cadrul galei European Business Awards 2015, care a avut loc aseara la Londra, sub sponsorizarea RSM International. Desemnarea castigatorilor s-a desfasurat in prezenta unor personalitati din mediul de afaceri, politicieni, ambasadori si academicieni din toata Europa.

Afacerile castigatoare au fost premiate dupa 16 luni, in cadrul celei mai mari si uneia dintre cele mai dure competitii de acest tip din Europa, care in acest an a atras peste 24.000 de participanti si a generat peste 170.000 de voturi din partea publicului. Personalitati din domeniul afacerilor au prezentat trofeele pentru cele 11 categorii de castigatori ai competitiei, castigatorul premiului Campion Public European si cel al Lifetime Achievement Award.

Anvergura finalistilor din acest an este remarcabila. Antreprenoriatul dus la un nivel extraordinar, inovatia si succesul demonstrat de castigatorii distinctiilor Ruban d’Honneur, dar si de cei din celelalte categorii, arata cat de multe se pot realiza in conditii de piata dificile. La RSM, credem ca este important sa celebram excelenta in afaceri, pentru ca firmele de succes sunt o forta esentiala in cresterea si stimularea economica. Toti cei implicati in aceasta competitie sunt o mandrie pentru tara lor si le dorim mult succes in viitor„, a spus Jean Stephens, CEO al RSM, a saptea cea mai mare retea de firme independente de audit si consultanta fiscala la nivel global.

Antreprenorii pe care i-am urmarit in aceasta competitie inoveaza, cuceresc noi piete, imbunatatesc continuu experientele oferite clientilor si obtin profit in perioade dificile din punct de vedere economic. Aceste caracteristici vorbesc despre companii cu strategii serioase, definite pe termen lung, o abordare pe care RSM o respecta si o sustine. Felicitari companiei romanesti Teamnet International, care a ajuns pana in finala, si felicitari castigatorilor – le uram tuturor succes in continuare„, a declarat Dan Schwartz (foto articol), Managing Partner RSM Scot. RSM Scot este membru RSM International din 2011.

Aceste companii sunt cele mai bune dintre cele bune. Se adapteaza, inoveaza, au succes si creaza oportunitati importante de crestere. Impreuna, cladesc o comunitate de business mai puternica in Europa si un viitor mai bun pentru noi toti”, a adaugat Adrian Tripp, CEO al European Business Awards.

Castigatorii din cele 11 categorii au trecut printr-un amplu proces de selectie, incluzand prezentari in scris, video si interviuri fata in fata. Ei au fost pe lista scurta de 709 Campioni Nationali si 110 castigatori ai premiilor Ruban d’Honneur.

Toate tarile membre UE au fost prezente in competitia din acest an. Lor li s-au adaugat Turcia, Norvegia, Elvetia, Serbia, Croatia si Macedonia. Cifrele de afaceri combinate ale participantilor au depasit 1,5 trilioane de euro, cu profituri cumulate de 60 de miliarde de euro si peste 2,5 milioane de angajati.

Sprijinit inca de la inceput de catre RSM International, in calitate de sponsor principal si promotor, European Business Awards se afla acum la a noua editie. Principalul obiectiv al competitiei este sprijinirea dezvoltarii unei comunitati de business de succes, mai puternice, in intreaga Europa.

Castigatorii

Categorie / Castigator / Tara

The RSM Entrepreneur of the Year AwardBMZ GmbH – Germania

The UKTI Award for InnovationAlmac Group – Marea Britanie

The Award for Environmental & Corporate SustainabilitySamhall AB – Suedia

The Award for Customer FocusNottingham City Transport – Marea Britanie

The Employer of the Year AwardMercedes-Benz Financial Services Turkey – Turcia

The Growth Strategy of the Year AwardAntares Vision – Italia

The Import/Export Award – AUSA – Spania

The Business of the Year Award [t/o €0-25m] – DOK-ING – Croatia

The Business of the Year Award [t/o €26-150m] – Clinigen Group – Marea Britanie

The Business of the Year Award [t/o €150m+] – Utility Warehouse – Marea Britanie

The European Public ChampionTomra Systems ASA – Marea Britanie

The Lifetime Achievement AwardSir John Madejski

The Chairman’s Selection AwardBARON DE LEY – Spain

European Business Awards recunosc si premiaza excelenta, bunele practici si inovatia in companii din Uniunea Europeana. Participarea este gratuita si deschisa companiilor de orice dimensiune si din orice industrie.

Competitia urmareste trei obiective:

– Furnizeaza modele pentru comunitatea de business;

– Acorda recunoastere si pretuire succesului individual si organizational;

– Furnizeaza studii de caz si informatii pentru a invata de la organizatii exceptionale.

RSM International este a saptea retea de companii de servicii profesionale la nivel global in domeniul consultantei si al auditului, cu 700 de birouri si peste 37.400 de specialisti, in 112 tari. In 2014, veniturile globale ale retelei au fost de aproximativ 4,4 miliarde dolari. RSM International este principalul sponsor si sustinator corporate al European Business Awards, eveniment care promoveaza excelenta comerciala si antreprenoriala. RSM International este membru al Forum of Firms. Obiectivul Forum of Firms este de a promova cu consecventa standarde de inalta calitate pentru companiile de servicii profesionale care activeaza in domeniul contabilitatii si auditului la nivel global. RSM este brand-ul utilizat de o retea de firme de contabilitate si consultanta care activeaza in mod independent. RSM International Ltd, in sine, nu furnizeaza servicii. Firmele membre sunt ghidate de o viziune comuna asupra furnizarii de servicii profesionale de inalta calitate, atat in pietele locale cat si in ceea ce priveste satisfacerea nevoilor clientilor proprii in materie de servicii profesionale prestate international.

RSM Scot este una dintre firmele de servicii profesionale de audit si consultanta recunoscute in Romania pentru buna calitate a serviciilor si pregatirea profesionala de exceptie a consultantilor sai. RSM Scot este membra a RSM International si isi desfasoara activitatea in Romania din 1994. RSM Scot este membru CECCAR, CAFR, CCR si, de asemenea, al AmCham si FIC.