Bulboacă & Asociații a asistat 2 tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru 2 sectoare de business, strategice economic și social

Comunicat de presă transmis

Antreprenoriatul românesc poate avea un viitor de cinste într-un 2024 provocator, cu un rețetar în practica juridică potrivit.

Recent, societatea de avocați Bulboacă & Asociații, recunoscută de directoarele juridice internaționale încă de la începuturile sale, a jucat un rol crucial în două tranzacții majore prin care și-a reafirmat astfel interesul in participarea preponderentă în asistența juridică in proiecte strategice economic si social.

Expansiunea Grupului LuxVet: Un nou orizont în serviciile veterinare

Prin asistența acordată Grupului LuxVet, liderul pieței de servicii veterinare din Polonia, în achiziționarea Vetzone, cel mai mare spital veterinar privat din Dobrogea, s-a trasat o mișcare strategică a expansiunii LuxVet la nivel european, vizând și transformarea grupului într-una dintre cele mai mari platforme de integrare a unităților veterinare din Europa Centrală și de Est.

Grupul LuxVet este susținut de trei fonduri de investiții de renume: Oaktree Capital Management, Cornerstone Investment Management și INVL Baltic Sea Growth Fund, ceea ce reflectă soliditatea și ambiția planurilor sale de expansiune. Vetzone, acum sub umbrela LuxVet, continuă să reprezinte un standard de excelență în medicina veterinară, păstrându-și identitatea locală și angajamentul față de îngrijirea de calitate a pacienților.

Bulboacă & Asociații a oferit asistență juridică în toate etapele acestei tranzacții, de la due diligence la negocierea și finalizarea documentelor de tranzacție, evidențiind complexitatea și amploarea proiectului. Parteneriatul post-tranzacție cu fondatorii Vetzone, Laurențiu și Cristina Leica, subliniază abordarea integrată și sustenabilă a LuxVet în extinderea sa.

Investiția BERD în R.Power Renewables- consolidarea mecanismului de viitor al energiei

Al doilea proiect major implică asistența acordată Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) într-o investiție indirectă de tip equity de 75 milioane de euro în R.Power SA, pentru a sprijini dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă, inclusiv în România. R.Power, unul dintre cei mai mari producători de energie solară la scară largă din Polonia, își extinde operațiunile în Italia, Portugalia, Spania, Germania și, nu în ultimul rând, România, unde dezvoltă un portofoliu impresionant de proiecte de peste 1 GWp.

Avocații practicii de Corporate M&A de la  Bulboacă & Asociații au fost un adevărat pilon pe tot parcursul tranzacției, în partea consultanței juridice, de la due diligence, la navigarea prin complexitățile dreptului românesc, dreptul concurenței și asistența pentru obținerea autorizațiilor necesare din partea Consiliului Concurenței. Această tranzacție, guvernată de legea engleză, a fost semnată în octombrie 2023 și a primit autorizația necesară în ianuarie 2024, marcând un pas semnificativ în promovarea energiei regenerabile în regiune.

Înființată ca urmare a unui spin-off al biroului din București al unei firme Magic Circle, Bulboacă și Asociaţii are unul din cele mai puternice branduri de pe piața avocaturii din România, cu o mentalitate de tipul băncilor de investiții si cu experiență preponderentă în finanțări & restructurări, fuziuni & achiziții, insolvențe & litigii și dreptul muncii. Bulboacă și Asociaţii este implicată în unele din cele mai sensibile și solicitante tranzacții sau spețe, adeseori foarte greu de realizat sau soluționat, unde stăruința, pasiunea și determinarea avocaților, alături de know-how-ul juridic și de business specific, joacă un rol absolut fundamental. Firma oferă consultanță instituțiilor financiare, fondurilor, companiilor, structurilor lor de conducere sau acționarilor cu privire la situații esențialmente critice. Când clienții Bulboacă & Asociații întâmpină o dificultate majoră, de neimaginat sau de nesurmontat, experiența avocaților firmei arată că și atunci există șanse reale pentru a se face o tranzacție sau pentru a se soluționa o speță.