Badea, Popa si Asociatii, cosmarul Antenei 3

Firma de avocatura Badea, Popa si Asociatii castiga procese pe banda rulanta impotriva postului de televiziune Antena 3 si a realizatorilor de emisiuni ai acestuia. Doua dintre procesele castigate l-au avut in tabara invinsilor pe realizatorul TV Mircea Badea (foto). Trebuie mentionat, insa, ca toate procesele au fost castigate in prima instanta, iar sentintele pot fi atacate cu apel.

Ultimul succes inregistrat de Badea, Popa si Asociatii a fost cel pentru procurorul Oana Schmidt Haineala, fost presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si actual membru ales al acestui for.

Astfel, Tribunalul Bucuresti a admis, ieri, partial, actiunea Oanei Schmidt Haineala, reprezentata de Badea, Popa si Asociatii, impotriva Antenei 3. Fostul presedinte al CSM a dat in judecata postul de televiziune, invocand linsaje mediatice care-i vizau familia.

Tribunalul a condamnat Antena 3 la plata a 10.000 de euro despagubiri pentru prejudiciu moral, sentinta putand fi atacata cu apel.

Admite in parte actiunea. Obliga pe parata la plata, catre reclamanta, a sumei de 10 000 de euro, cu titlu de despagubiri pentru prejudiciul moral. Respinge, ca neintemeiat, capatul 3 de cerere, privind obligarea paratei la publicarea hotararii pronuntate. Cu drept de apel, in termen de 30 zile de la comunicare, ce se va inregistra la Tribunalul Bucuresti„, arata solutia pronuntata de Tribunal, luni, 24 martie 2014.

Avocatul Antenei 3 in acest dosar, Mihai Traian Mustaciosu, a confirmat pentru Legal Marketing ca va ataca sentinta Tribunalului Bucuresti la Curtea de Apel.

Procesul dintre Oana Schmidt Haineala si Antena 3 a inceput in noiembrie 2013 si este doar unul dintre cele castigate pana acum de Badea, Popa si Asociatii impotriva postului de televiziune sau a realizatorilor de emisiuni din cadrul acestuia.

In 18 decembrie 2013, Judecatoria Sectorului 1 a admis partial cererea presedintelui Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, care a dat in judecata postul Antena 3, dar si pe realizatorul emisiunii In gura presei, Mircea Badea, pentru incalcarea dreptului la demnitate. Instanta i-a obligat pe Mircea Badea si pe Antena 3 la plata, in solidar, a 5.000 de euro, cu titlul de daune morale. Sentinta poate fi atacata cu apel.

Admite in parte actiunea precizata. Obliga paratii, in solidar, la plata sumei de 5.000 de euro, in echivalentul in lei la cursul BNR din ziua platii, cu titlu de daune morale, pentru incalcarea dreptului reclamantului la demnitate. Obliga paratii sa redea dispozitivul prezentei hotarari in cadrul emisiunii „In gura presei”. Respinge restul solicitarilor reclamantului, ca neintemeiate. Obliga paratii, in solidar, la plata sumei de 8,3 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata constand in taxa judiciara de timbru şi timbru judiciar. Respinge cererea reclamantului cu privire la cheltuielile de judecata, constand in onorariu avocat, ca neintemeiata. Ia act de faptul ca paratul Badea Mircea şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuielile de judecata pe cale separata. Respinge cererea paratei S.C. ANTENA 3 S.A cu privire la cheltuielile de judecata, ca neintemeiata. Cu drept de apel in termen de 15 zile de la comunicare”, arata sentinta Judecatoriei.

In acest proces, Horia Georgescu a fost reprezentat de Badea, Popa si Asociatii.

Aceeasi firma de avocatura l-a reprezentat cu succes si pe tatal lui Horia Georgescu, Marian Georgescu, intr-un proces cu Antena 3 si cu realizatoarea TV a postului, Oana Stancu. Prin sentinta din 18 februarie 2014, Judecatoria Sectorului 1 i-a obligat pe acestia din urma la plata, in solidar, a sumei de 20.000 de euro, reprezentand daune morale. Sentinta poate fi atacata cu apel. 

Admite in parte actiunea completata si precizata. Obliga paratii in solidar la plata sumei de 20.000 Euro – contravaloarea in lei la data platii – catre reclamant reprezentand daune morale. Respinge ca neintemeiat capatul de cerere privind formularea de scuze publice si redarea dispozitivului hotararii in cadrul a doua emisiuni. Ia act ca reclamantul nu solicita cheltuieli de judecata. Cu apel in 15 zile de la comunicare”, arata sentinta Judecatoriei.

Avocatii de la Badea, Popa & Asociatii l-au asistat, cu succes, si pe realizatorul TV Robert Turcescu, intr-un proces cu realizatorul Antenei 3, Mircea Badea. Realizatorul emisiunii Sub semnul intrebarii, difuzata de postul B1 TV, l-a dat in judecata pe Mircea Badea, pe care l-a acuzat de amenintari si instigare la violenta. Judecatoria Sectorului 1 a admis partial cererea lui Robert Turcescu si l-a obligat pe realizatorul postului Antena 3 la plata sumei de 1 leu, reprezentand daune morale, si la publicarea sentintei definitive in 3 ziare de larga circulatie. Sentinta poate fi atacata cu apel.

Admite in parte cererea. Obliga paratul la plata sumei de 1 leu, reprezentand daune morale, catre reclamant. Obliga paratul sa publice, pe cheltuiala sa, considerentele şi dispozitivul prezentei hotarari in trei ziare de larga circulatie, dupa ramanerea definitiva a hotararii. Respinge, in rest, cererea ca neintemeiata. Obliga paratul la plata sumei de 6.008 lei cheltuieli de judecata catre reclamant. Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecatoria Sector 3”, arata sentinta Judecatoriei Sectorului 1, pronuntata in 2 decembrie 2013.