Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara

Alexandru Bîrsan, partener și coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company.
Alexandru Bîrsan, partener și coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company.

Casa de avocatură Filip & Company a asistat reţeaua Centrokinetic, specializată în ortopedie şi recuperare medicală, sprijinită în această tranzacție de fondul de investiţii Agista, în calitate de acționar al Centrokinetic, în achiziția unei dețineri de aproape 70% din capitalul social al societății care operează clinica Socrates din Timişoara.

“Piața de servicii private de sănătate din România are una dintre cele mai rapide creșteri din Europa Centrală și de Est și continuă susținut direcția de consolidare. Centrokinetic este acum într-o poziție excelentă pentru a crește și a-și lărgi oferta de servicii de top și în partea de vest a țării. Suntem încrezători că noul parteneriat va avea un viitor promițător, având în vedere expertiza și dedicarea echipei de la Agista. Ne bucurăm că am avut din nou ocazia să le fim alături și le mulțumim pentru încredere și pentru colaborarea excelentă”, spune Alexandru Bîrsan, partener și coordonator al departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company.

Echipa implicată în această tranzacţie a fost coordonată de Alexandru Bîrsan (partener) și Simona Ungureanu (senior associate), şi i-a inclus pe Ioana Roman (partener), Roxana Roșca (senior associate), Raluca Rusu (associate) și Sergiu Păun (associate).

Avocații Filip & Company au avut roluri importante în multe dintre tranzacţiile semnificative de fuziuni & achiziţii din România. Fie că este vorba despre privatizări, tranzacţii de private equity, venture capital sau growth capital sau alte fuziuni şi achiziţii complexe, de foarte multe ori, cel puţin una dintre părţi a primit consultanţă juridică din partea Filip & Company. Totodată, avocații Filip & Company sunt clasați pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaționale – Chambers and Partners și Legal 500 în practica de Fuziuni și achiziții atât la nivel de echipă cât și individual.

Filip & Company

Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în practic toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa Filip & Company găsiți pe www.filipandcompany.com.