Wolf Theiss a asistat AIRSOLîn legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution

București, 9 mai 2024Biroul Wolf Theiss din București a asistat AIRSOL S.r.l., societate deținută de SOL S.p.A. (grup italian care activează în sectorul gazelor tehnice, industriale și medicinale) cu privire la achiziționarea unei participații majoritare în cadrul MedAir Oxygen Solutions S.R.L., o societate activă în domeniul îngrijirii medicale la domiciliu. Tranzacția a fost semnată și finalizată la data de 21 martie 2024.

Echipa Wolf Theiss a fost coordonată de Bryan W. Jardine (Managing Partner) împreună cu Andreea Cărare (Senior Associate) și Marius Moldoveanu (Associate).

Wolf Theiss a asistat AIRSOL pe parcursul tuturor etapelor tranzacției, inclusiv în faza de due diligence, obţinerea aprobării FDI și negocierea documentelor pentru finalizarea cu succes a acestei tranzacții. Acționarul minoritar rămas în societate va păstra poziţia de management în cadrul companiei, ceea ce a impus redactarea și negocierea unor documente suplimentare care să reglementeze relaţia dintre părți în această nouă structură.

Aceasta este o tranzacție de referință pentru AIRSOL, reprezentând intrarea grupului pe piața din România de îngrijire la domiciliu și reflectă angajamentul companiei de a crește și de a se extinde în Europa.

Prin această tranzacție, compania italiană va aduce pe piața românească experiența, know-how-ul și capacitățile sale de zeci de ani, îmbunătățind astfel serviciile și produsele disponibile în sectorul românesc de îngrijire la domiciliu.

Pe parcursul ultimelor luni, am lucrat îndeaproape cu avocaţii Wolf Theiss. Expertiza, dedicarea și abordarea lor proactivă au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”, a declarat Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group.

„Suntem încântați că am reprezentat Grupul SOL în această tranzacție, care marchează intrarea sa pe piața din România. Astfel, AIRSOL își consolidează poziția în Europa și în regiunea CEE/SEE și aduce o îmbunătățire serviciilor și produselor paliative din România. Le mulţumim tuturor celor implicaţi în această tranzacţie, care au lucrat pentru finalizarea sa cu succes”, a declarat Bryan Jardine, Managing Partner al biroului Wolf Theiss din București.

Despre SOL Group

SOL Group este prezent în Europa, Brazilia, Maroc, India și Turcia, activă prin brandul SOL în producția, cercetarea aplicată și vânzarea de gaze tehnice, pure și medicale și prin brandul VIVISOL în domeniul serviciilor de îngrijire la domiciliu. Cel mai recent, SOL Group și-a extins operațiunile și în domeniul biotehnologiei (brand: Biotechsol) și în producția de energie regenerabilă (brand: Hydrosol). SOL Spa, compania care controlează Grupul SOL, este listată la Bursa de Valori din Milano din iulie 1998.

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 400 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii locale și internaționale din domeniul industrial, de producție, comerț, distribuție și servicii, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții cuprinzătoare și constructive orientate spre afaceri pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.