Myspace a ajuns la o intelegere cu Comisia Federala de Comert din SUA pe tema confidentialitatii datelor utilizatorilor

Reteaua de socializare Myspace a ajuns astazi la o intelegere cu privire la acuzatiile formulate de Comisia Federala de Comert din Statele Unite conform carora a indus in eroare utilizatorii cu privire la informatiile pe care le-ar fi furnizat unor companii de publicitate si a fost de acord sa implementeze masuri extreme pentru respectarea intimitatii, transmite law.com.

Comisia Federala de Comert din Statele Unite a acuzat Myspace ca ar fi incalcat un articol din legislatie referitor la interzicerea actelor deceptive, promitand utilizatorilor ca nu va permite accesul la informatii personale de identificare fara permisiunea lor. In realitate, se arata in plangerea Comisiei Federale, Myspace a dezvaluit elemente de identificare ale conturilor utilizatorilor unici companiilor de publicitate, ceea ce insemna ca firmele respective puteau afla foarte usor informatii detaliate cu privire la persoanele respective.

Comisia a obiectat de asemenea ca Myspace ar fi afirmat ca se conformeaza protocolului de transfer de date personale intre Statele Unite si Uniunea Europeana, protocol ce asigura metodologia de transfer pentru companiile din SUA care doresc sa trasfere legal date personale din Uniunea Europeana. Protocolul presupune ca utilizatorii sa fie complet informati in legatura cu modul in care vor fi folosite datele lor si sa aiba posibilitatea de a le retrage. Comisia Federala de Comert a declarat ca Myspace a sustinut in mod eronat ca s-a conformat protocolului.

Conform termenilor intelegerii, Myspace a fost de acord sa dezvolte si sa mentina un program de confidentialitate extensiv, incluzand aici si obligatia de a obtine o recunoastere bianuala a eforturilor sale in acest sens din partea unui auditor independent. 

Myspace a fost reprezentata de Gibson, Dunn & Crutcher, prin partenerii M. Sean Royall si S. Ashlie Beringer. Royall a reprezentat in trecut Facebook in 2010, cand compania a ajuns la randul ei la o intelegere cu Comisia Federala americana pe probleme de confidentialitate.